Der greide faktisk Brulosopher å kløne til et eksperiment igjen, men han har faktisk testet TPO med Beergun
http://brulosophy.com/2017/06/05/fl...-bottling-beer-from-kegs-exbeeriment-results/
I eksperimentet ble det ingen smaks forskjell om du tappet rett fra gjæringskar med kran og plasket ned i flasken framfor flasking med Beergun og co2 flushing, selv om TPO ble drastisk annerledes.
Fra spøk til alvor. Fant detaljene bak de lave TPO tallene, kilde Jamil Zainasheff
Teknikken er å sette tappestaven helt ned i flasken,
Flushe flasken med co2 langsomt og rolig, 3 ganger
Fylle flasken langsomt med øl, helt til topps så langt det er mulig.
Altså ingen hokus pokus triks, men avgjørende for resultatet er teknikken/prosedyren
MEN, etter allerede en måned har det sluppet inn såpass oksygen gjennom flaskekorken at dette lave utgangspunktet ikke er så signifikant for senere oksidering, det lekker inn ca 2ppb pr. dag
Rett etter flasking har de målt så lavt som 3ppb, som da sannsynligvis har økt til ca. 63ppb etter en måned.
Kanskje også avhengig av kvaliteten på flaskekorkene dine/korkeren?
Tallene i en meget god flaskelinje er TPO 30ppb vs. beergun TPO 3ppb (Kilde Jamil)
Troverdig at vi får til dette selv på kjøkkenbenken hjemme ? Tja, isåfall fantastisk.
Trist at oksygen diffunderer inn via flaskekorken, noe som ødelegger det fine utgangspunktet.