Hei igjen!
Eg skal no hella over ølet mitt (1 IPA, 1 Stout, 1 kveite og 1 pilsner) på 4 corneliusfat for lagring. Tenkte å lagra med sukker for å få kolsyre i ølen (sjølv om eg har CO2 og regulator), fordi eg syns det fungerte bra forrige gong. Spørsmålet mitt då er kva temperatur eg bør lagra ølet ved, og omtrent kor lenge bør eg rekna med å lagra det? Og til slutt: Kor lenge før tapping/drikking bør eg setja det i kjøleskap og kopla på co2?
P.S. Det gjekk litt fort i svingane under bestilling, så eg endte opp med ei flaska candy syrup og ei flaska klarningsmiddel frå petit. Har dette noko for seg? Og korleis bruker ein det evt?
Eg skal no hella over ølet mitt (1 IPA, 1 Stout, 1 kveite og 1 pilsner) på 4 corneliusfat for lagring. Tenkte å lagra med sukker for å få kolsyre i ølen (sjølv om eg har CO2 og regulator), fordi eg syns det fungerte bra forrige gong. Spørsmålet mitt då er kva temperatur eg bør lagra ølet ved, og omtrent kor lenge bør eg rekna med å lagra det? Og til slutt: Kor lenge før tapping/drikking bør eg setja det i kjøleskap og kopla på co2?
P.S. Det gjekk litt fort i svingane under bestilling, så eg endte opp med ei flaska candy syrup og ei flaska klarningsmiddel frå petit. Har dette noko for seg? Og korleis bruker ein det evt?