Lakris

Jo-Helge

Norbrygg-medlem
God kveld.
Sit å pønsker på ei øl med eit hint av lakris. ( Porter land ).

Der på bryggselv er der stang og rot
Noken som har noke erfaringer med desse typene ?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Jeg har brukt stanga i en robust porter en gang, men brukte ikke nok, og fikk ingen merkbar effekt. Ut fra hva jeg har hørt, vil ei halv stang være minimum.

Saksa et foruminnlegg som jeg tror gir et realistisk bilde av effekten:

I've used the licorice sticks a few times. Mostly in a recipe that is very close to Deschutes stout. The most I've used at a time (6gals) is a half stick. I just broke it and tossed it in with 15 minutes left. Melted fine. It adds a depth of flavor that isn't entirely noticeably licorice like. It's there but very faint and more of an additional flavor that builds on those other dark roast flavors in the beer. I love black licorice as well but thought that little contribution was a good amount without saying "hey this tastes like black licorice" ( https://www.beeradvocate.com/community/threads/using-a-brewers-licorice-stick.102168/ )

En lakris-tråd herfra: https://forum.norbrygg.no/threads/lakris-stout.13804/

Og en tråd om stjerneanis, om du skulle bli frista til å prøve det. Virker som om det er litt skumlere å bruke.
 
Sist redigert:
Jeg hadde i mellom 50 og 80 gram lakrisrot i en baltisk porter (22L). Lakrisen kom tydelig frem i begynnelsen for så og bli brent opp av carolina reaper på slutten. Det ble en knall god og varmende øl :)
 
Har en IPA med lakris stående til karbonering nå, så har ikke fått smakt så mye på den enda. Brukte to lakrisstenger (50 g) fra Bryggselv til 28 l kokevolum. Knuste dem lett med hammer og løste dem opp i litt kokende vann og hadde i siste ti min av koketiden.
 
Tilbake
Topp