1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Lervig Hoppy Joe

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av mag, 27 Aug 2012.

  1. mag

    mag
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Fantastisk øl! Skulle gjerne hatt oppskriften på denne..

    Har satt opp en oppskrift inspirert av denne basert av informasjonen på flasken, men som er litt sterkere enn butikkøl.

    Noen som har noen kommentarer til denne? Har ingen erfaring med å komponere oppskrifter selv.

    -------------------

    Sloppy Joe
    Style: American Red Ale

    Statistics
    Volume: 23 liters
    OG: 1058
    FG:
    Alcohol: 5.8 % by vol.
    Colour: 30 EBC (Copper / reddish brown)
    Bitterness: 35 IBU
    BU/GU: 0.6

    Fermentables
    Pale Malt 7 EBC 5000 grammes
    Cara Red 40 EBC 850 grammes
    Chocolate Malt 110 grammes

    Mash schedule: 67 degrees for 60 minutes, 78 degrees for 15 minutes.

    Hops
    Simcoe 13% alpha   12 grammes 60 minutes
    Chinook 12.6% alpha   10 grammes 15 minutes
    Chinook 12.6% alpha   10 grammes 1 minutes
    Nelson Sauvin 11.9% alpha   15 grammes 15 minutes
    Nelson Sauvin 11.9% alpha  20 grammes 1 minutes

    Fermentation
    Yeast: WLP051 California Ale V Yeast
    Fermented at 19 degrees C for 15 days.
    Lagered at 15 degrees C for 28 days.
     
  2. Odland

    Odland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    Vet at gjæren er WLP001. Basemalt er Maris Otter. Samt det brukes Crystal 120/150
     
  3. mag

    mag
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Takk for innspillet. Noen formening vedrørende humlingen?
     
  4. Odland

    Odland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    Ville tørrhumlet. Kjør på 20-30gr Nelson i dryhop. Blir det Hoppy Joe? Kanskje. Blir det et godt øl? Trolig. Gjærer du med WLP001 ville jeg ha lagt meg på 18 grader. En clean gjæring for å la karamellen og humla stå i fokus.
     
    Torbjørn Lynghamar liker dette.
  5. BMW Terje

    BMW Terje
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Noen som har prøvd seg på denne?

    Jeg reagerer på att forslag til oppskrift har lite humle noen som er enig i dette  :jaha:

    Det blir og sagt att: Basemalt er Maris Otter. Samt det brukes Crystal 120/150 tips om sammensetting av malt på dette Ølet

    Denne er så god orginal synes jeg att denne må prøves ut  ;D
    rett og slett vanedannende

    Hilsen
    Terje
     
  6. mag

    mag
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Ikke prøvd å lage denne, men redigerte oppskriften litt basert på tilbakemeldinger. Håper å få satt denne om ikke så altfor lenge...


    Sloppy Joe

    Statistics
    Volume: 23 liters
    OG: 1057
    FG:
    Alcohol: 5.6 % by vol.
    Colour: 32 EBC (Copper / reddish brown)
    Bitterness: 35 IBU
    BU/GU: 0.61


    Fermentables
    Pale Malt 7 EBC 5000 grammes
    Cara Crystal 120 EBC 700 grammes
    Chocolate Malt 70 grammes

    Mash schedule: 67 degrees for 60 minutes, 78 degrees for 15 minutes.


    Hops
    Simcoe 13% alpha 15 grammes 60 minutes
    Chinook 12.6% alpha 15 grammes 15 minutes
    Chinook 12.6% alpha 10 grammes 1 minutes
    Nelson Sauvin 12% alpha 15 grammes 1 minutes
    Nelson Sauvin 12% alpha 25 grammes dry hopped


    Fermentation
    Yeast: WLP001 California Ale
    Fermented at 18 degrees C for 16 days.
    Lagered at 15 degrees C for 28 days.
     
  7. Atle Walvåg

    Atle Walvåg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trondheim
    Jeg smakte Hoppy Joe på Bergen Ølfestival og fikk lyst til å brygge det så jeg sendte en e-post til Lervig og spurte om det var mulig å få noen tips
    til et kloningsforsøk. Jeg fikk rask tilbakemelding med oppskriften fra bryggerimesteren, har en 30 liter som snart er klar for flasking og smaking, gleder meg!

    Her er svaret jeg fikk:




    ________________________________________
    Fra: Mike Murphy
    Sendt: 10. september 2012 08:27
    Til: Morten Robberstad
    Emne: SV: Hoppy Joe
    Hoppy Joe – 21500L
    23.8.12

    Batch size 21500L
    Total grain 3750 KG
    Anticipated OG 11,5 % Plato OE%
    Anticipated EBC 34
    Anticipated IBU 18
    Anticipated RDF 65%  RE% – 3,2 Plato
    Anticipated Alc. Vol. 4,7 %
    Brewhouse Eff. Calcutated at      93%

    Mashing-in liquor 100hl + 13 hl f/p + 140 hl sparge water = 216 hl wort
    Mash in temp – 50c (15 mins)
    Saccharification rest1 68°C- rest for 45 mins
    Mash off 78,5 5 mins

    Boil time 60 min
    Pre-boil gravity 10.0 % plato

    Minerals
    Mash water: Boil kettle:
    CaCl 6kg CaCl 2 kg
    lactic acid 3 L lactic acid 1 L
    Beta G 1,5L whirlfloc 650grm (15min)

    Grain
    1500 kg Pale malt
    1500 kg Pilsner malt
    150 kg Cara20
    425kg Cara120
    150kg Special B or Weyermann caraaroma 300 EBC
    25kg Chocolate

    Hops
    2 perle 60
    10kg Chinook 15
    15kg Simcoe 10
    20,0 kg N Sauvin or Amerillo 0
    0,5 kg Nelson Sauvin / HL dry hop

    Fermentation
    Ale yeast - 20C- final gravity around 3.2Plato

    Filtration /Carbonation-
    •        80 / 20% filter /unfiltered mix
    •        CO2 4,7g/l

    Packaging-

    Med vennlig hilsen, Sincerely yours,

    MIKE MURPHY
    Brew Master
     
  8. Treig

    Treig
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    brukte oppskriften som basis, men slet med å få tak i sauvin-humle og måtte bruke Tettninger istedet.
    Mener også jeg ikke hadde Chokolate Malt men må ut i garasjen for å finne nøyaktig oppskrift jeg brukte.

    Øl'en har kun stått 2 uker på karbonering nå, men smaker bra. regner med den vil bli litt rundere i kantene iløpet av høsten
     
  9. BMW Terje

    BMW Terje
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Ser det står

    Hops
    2  perle      60

    er dette 2kg eller mangler det noe av oppskriften her?
     
    Kleving liker dette.
  10. Atle Walvåg

    Atle Walvåg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trondheim
    Jeg gikk ut i fra 2 kg og fikk i alle fall riktig IBU.

    Sent from my HTC One X using Tapatalk 2
     
  11. BMW Terje

    BMW Terje
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hmmm

    Ser fort att mine kunnskaper om brygging og oppskrifter kommer til kort her. :jaha:

    Noen som klarer å lage en oppskrift ut av Orginalen til en batch på 50 liter?
    ser for meg ut til å være lite humle?? i forhold til liter og hva vi til nå har brygget på den korte tiden vi har holdt på ( 14 brygg )
    Får ikke det helt til og stemme med den markante humlesmaken som Hoppy Joe faktisk har.

    Ca 48kg humle / Batch size 21500liter gir meg 111gram Humle på 50 liter , er ikke det veldig lite??
    Kloningen av Nøgne Ø IPA gir 500gr humle på 50 liter.
    eller er jeg helt på bærtur  ::)

    Hilsen
    Terje
     
  12. Atle Walvåg

    Atle Walvåg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trondheim
    Tappet på flaske i dag og det virket lovende, 150 gram nelson s som tørrhumle på 30 liter gjør susen.

    Sent from my HTC One X using Tapatalk 2
     
  13. mag

    mag
    Expand Collapse
    Registrert bruker

  14. Odland

    Odland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    Ville lagt prosenten opp ja. Smakte pilotbrygget som lå rundt 5.5-6%. Da var han humlete Jonas enda bedre gitt.
     
  15. Atle Walvåg

    Atle Walvåg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trondheim
    Den havnet på litt over 5%, blir spennende å se hvordan den utvikler seg.

    Sent from my HTC One X using Tapatalk 2
     
  16. Grunde

    Grunde
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Sandnes
    Hei Atle, hvordan ble denne med litt modning?
    Hoppy Joe er som nevnt tidligere i tåden farlig vanedannende og en klar favoritt blandt butikkøl, så her er den alltid på lager  :skitbra:
    Tenkte å trå til med en batch (eller to) til helga og vurderer sterkt denne.
     
  17. Atle Walvåg

    Atle Walvåg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trondheim
    Meget fornøyd med resultatet.
    Har hatt en blindtest med originalen og husets her i heimen og min kone mente den jeg laget var best men vi kunne ikke kjenne mye forskjell på de to.
    Jeg er ingen superkjenner på øl men mener selv at denne ble veldig lik originalen. Jeg fulgte oppskriften men tilsatte ikke CaCl og lactic acid.

    Serverte denne sammen med blant annet Obamas honningporter på ølkveld med 80 gjester og fikk mange gode tilbakemeldinger på begge.
     
  18. Grunde

    Grunde
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Sandnes
    Kult, da må prøves :)

    Kan man dividere oppskriften flatt ned til ønsket mengde, eller trengs det småjusteringer grunnet mindre bryggevolum?

    EDIT: Prøvde å dele hele oppskriften ned med 850 for å få mål for omtrent 25 liter men det så bare ikke riktig ut  :cheeky:

              Kjekt om du har mulighet til å legge ut nedskaleringen din basert på oppskriften fra Mike  :skitbra:


    Sent from my fingers using keyboard
     
  19. Atle Walvåg

    Atle Walvåg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trondheim
    Oppskrift på 30 liter
     

    Vedlagte filer:

    • hoppy.jpg
      hoppy.jpg
      Filstørrelse:
      26,3 KB
      Visninger:
      2.537
  20. Grunde

    Grunde
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Sandnes
    Råbra! Takker så mye!
     

Del denne siden