Da er Hoppy kloningen satt og går som bare det
http://www.facebook.com/#!/photo.php?v=476664915704709&set=o.439434916074385&type=2&theater (klipp ut og lim inn hele adressen )
Her er oppskriften vi endte med å bruke
Vet ikke om vi kommer til å tørrhumle enda , littt usikker på om lervig gjør dette ( spørsmål er sendt )
De fleste råvarene ble kjøpt hos Lervig , gjæren fikk vi også der i tillegg til å få kikke på orginaloppskriften og litt hjelp til å sette opp vår egen.
Orginalt verdier er: EBC: 34 IBU: 18 Vol: 4,7 %
Recipe: Hoppy Joe
Brewer: OBL
Asst Brewer:
Style: American Amber Ale
TYPE: All Grain
Taste: (30.0)
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 69.24 l
Post Boil Volume: 61.18 l
Batch Size (fermenter): 55.00 l
Bottling Volume: 56.30 l
Estimated OG: 1.055 SG
Estimated Color: 38.1 EBC
Estimated IBU: 23.5 IBUs
Brewhouse Efficiency: 80.00 %
Est Mash Efficiency: 85.6 %
Boil Time: 90 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
5.20 kg Pale Malt (2 Row) Bel (5.9 EBC) Grain 1 41.4 %
5.20 kg Pilsner (2 Row) Bel (3.9 EBC) Grain 2 41.4 %
1.20 kg Caramel/Crystal Malt -120L (236.4 EBC) Grain 3 9.6 %
0.46 kg Special B Malt (354.6 EBC) Grain 4 3.7 %
0.40 kg Caramel/Crystal Malt - 20L (39.4 EBC) Grain 5 3.2 %
0.10 kg Chocolate Malt (689.5 EBC) Grain 6 0.8 %
12.00 g Perle [8.00 %] - Boil 60.0 min Hop 7 4.3 IBUs
33.00 g Chinook [13.00 %] - Boil 15.0 min Hop 8 9.4 IBUs
47.00 g Simcoe [13.00 %] - Boil 10.0 min Hop 9 9.8 IBUs
100.00 g Nelson Sauvin [12.00 %] - Boil 0.0 min Hop 10 0.0 IBUs Denne ble endret til 400gramm siste brygg og kom mye nærmere orginalen , men vi fikk sikkert dårlig utnyttelse pga tettpakket ball , så 200-300 rett i fatet er sikker like bra.
2.0 pkg California Ale (White Labs #WLP001) [35. Yeast 11 -