1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Lervig Hoppy Joe

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av mag, 27 Aug 2012.

  1. BMW Terje

    BMW Terje
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    400g kom mye nærmere orginalen , nå var det en klar likhet på de to.
    Vi hadde pellets i pose og det var bare delvis suksess da posen ble liggende delvis over + tettpakket så usikker på hvor stor effekt den hadde til tross for mengden , mulig 250gramm rett i dunken vil være likesåbra
    Vi har ikke vært helt heldige med tørrhumlig og lurer på og bruke pellets rett i dunken neste gang, enten så flyter posene til tross for stein ellers så utvider massen seg slik att de blir harde som en ball.

    Uansett godt øl ble det , og allerede tomt er det også :)
    Blir brygget flere ganger denne , lurer på å prøve med vannbehandling opså neste gang.

    Vi kjøpte forresten også Gjæren direkte hos lervig , denne har vi høstet flere ganger nå og har allerede 6 brygg på den
    Den har vært meget effektiv og går som juling :)

    Hilsen
    Terje
     
  2. OrjanP

    OrjanP
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sandnes
    Takker for kjapt svar.

    Skal prøve tørrhumling for første gang til helga, på en Lucky Jack versjon. Får se hvordan det går med pellets rett i bøtta på den, er mye mindre mengder humle der enn på Hoppy Joe.

    Når det gjelder gjær er vi litt amatører og kjører tørrgjær ennå, blir vel US-05 på denne også. Får gå over på flytende og skaffe magnetrører etterhvert.
     
  3. KentMikael

    KentMikael
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bryne
    I oppskriften på Hoppy Joe i boken Fra hånd til munn er tørrhumlen oppgitt til Nelson Sauvin, Amarillo og Ahtanum. Er dette en videreutvikling av oppskriften som er oppgitt i denne posten?
     
  4. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Sitter å funderer på å brygge denne om ikke så lenge, utifra oppskriften beskrevet i Hånd til Munn boka,
    men det er to ting som slår meg og det er den lille humle mengden og den store andelen krystal malt som er brukt
    17,5% er ikke det litt vel mye?

    Det gjelder også Lucky Jack, 12,5%
     
  5. LasseO

    LasseO
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Eg fulgte slavisk den oppskrifta på hoppy joe som står i 'hånd til munn boka'
    Kan anbefalast på det sterkaste. Va en litt stram smak av "karamel" dei første 2-3 vekene før det blei balanse i smaksbildet synst eg.
    Så en kan vel med hell gå ned på mengd krystall og erstatte dette med basemalt vist en vil? Men som sagt så vart det balanse i ølet mitt etter ei stond.
     
  6. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Ja, kanskje jeg gjør det + mer humle og høyere ABV, ca 5,7%
    men må jo ikke bevege meg for langt ifra originalen
     
  7. Naxi

    Naxi
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Drammen
    "Hånd til Munn"-boka står det at den skal gjæres 4-5 dager og med sekundærgjæring, vil dette si at jeg skal først lagre den 4-5 dager, så ha i det siste med humle, og så la det stå i 4-5 dager til?

    Skal sette mitt første brygg idag.

    Sekundærgjæring har jeg prøvd å lese meg opp på men forstår ikke mye fortsatt, gleder meg til å kaste meg ut i det store brune intet!:)

    Trial Through Fire...
     
  8. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Tror sekundergjæring er på flaske
    Jeg har ihvertfall latt min stå en uke nå, tørrhumla etter stormgjæring og lar den nok stå en uke til
    Venter nok også lenger med å konsumeres alle flasken enn etter 4 -5 dager


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  9. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Lervig ettergjærer ikke standardproduktene sine på flaske. Sekundærgjæring betegner her rett og slett bare fasen etter den mest aktive gjæringen.
     
  10. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    men hvor lenge syntes dere jeg skal la min stå?


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  11. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Til den er ferdig... 10-14 dager til gjæring og tid nok på fat/flaske til at den har fått nok CO2. Ikke noe hokus pokus.
     
  12. borander

    borander
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Kjelsås, Oslo
    14 + 14 dager pleier å holde, dersom du karbonerer i et varmt rom. Pleier ofte å la det stå en 17-19 dager på gjæringsfat da jeg cold crasher og tilsetter klarning før jeg fater.
     
  13. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Enkelt å greit, ikke no hokus pokus nei

    med tanke på at jeg økte OG til 1.058 bør jeg nok holde meg til 14 dagers tomelfinger reglen

    Skal ta en SG måling om snart
     
  14. borander

    borander
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Kjelsås, Oslo
    Høres bra ut. Hvis du kan, sett den gjerne kaldt før du flasker. Da får all tørrhumlen og overflødig gjær bunnfelt. Blir fortsatt nok igjen til karbonering.
     
  15. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Syntes ikke det var så mye humle i Jonas selv om jeg dobblet mengden
     
  16. Naxi

    Naxi
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Drammen
    Takk skal du ha:)

    Jeg tar da å putter den siste humlen i en bh-pose og legger den i gjæringskaret etter at gjæren har stormgjæret, da kommer spørsmålet, hvor lenge skal jeg så vente?
     
  17. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Igjen: Normalt sett er den totale gjæringstiden (fra start til overføring til fat/flasker) 10-14 dager. hvis du tørrhumler medpellets trenger du ingen BH-pose; bare sleng pelletsene rett i karet. De synker etterhvert. Hvis du tiletter dem på dag fem i gjæringen, kan du typisk tappe ølet fem til syv dager senere. Som noen sa lenger oppe i tråden er det en god idé å sette ølet kaldt et par dager før tapping, da bunnfeller gjær og humle bedre.
     
  18. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    SG = 1.016, så er nok der den skal være, men venter litt til jeg
     
  19. joikakaka

    joikakaka
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Molde
    Med fare for å gjenta spørsmål. I oppskriften ølbryggging fra hånd til munn står det gjæringstid 4-5 dager. Er ikke det litt lite? Så står det lagringstempratur/tid 1 uke kjølig. Er dette etter den er ferdig karbonert? Skal tørrhumle i dag eller i morgen, da er jeg på dag 5, men meget usikker på hva jeg skal gjøre med dunken etterpå...
     
  20. Bjarte H

    Bjarte H
    Expand Collapse
    Dommer

    Bosted:
    Stavanger
    Det er nok fremgangsmåten Lervig bruker, men den passer ikke nødvendigvis for hjemmebryggere :) Gi den omkring 14 dager på gjæringskar så er du good to go for cold crash eller eventuelt flasking / fating.
     

Del denne siden