1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Lervig Lucky Jack

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Bernts, 24 Aug 2011.

  1. agedahl

    agedahl
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Lørenskog
    Ok.
    Da spør jeg litt annerledes:
    Hva skal jeg bruke som erstatning for nevnte malttyper for å komme så nær originalen som mulig?
     
  2. magne1972

    magne1972
    Expand Collapse
    Moderator

    Crystal malt fra thomas fawcett tilsvarer vel caracrystal slikt ca.
    Carapale vet jeg ikke, men utifra ebc verdien og navnet ville jeg tro at dette er en litt mørk pale malt ala weymann pale?
     
  3. OyvindEG

    OyvindEG
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Bærum
    Søk opp spesifikasjonene hos produsenten og prøv å finn det som ligner mest hos din lokale hjemmebryggersjappe.
     
  4. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Carapale: http://www.vikingmalt.com/?id=183
     
  5. magne1972

    magne1972
    Expand Collapse
    Moderator

    Takk :)
     
  6. Shvidsten

    Shvidsten
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Oslo
    Lurer litt på dette med kalsiumklorid, jeg trodde typisk man brukte kalsiumsulfat og ikke klorid i APA, IPA o.l.?

    I oppskriften står det 6,6 kg kalsiumklorid (under mineraler), men står også 1,5kg kalsiumklorid er tilsatt før aromahumler tilsettes. Betyr dette 6,6kg CaCl i mesk + 1,5kg i kok?

    -Svein
     
  7. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Mike Murphy foretrekker kalsiumklorid fremfor -sulfat, enkelt og greit.

    Uskikker, men han tilsetter gjerne under kok også. Det er ikke så veldig farlig hva du gjør.
     
  8. kentona

    kentona
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Kan jeg stille deg et amatørspørsmål mr. Gahr..?

    Når jeg skalerer dette til 50 sluttvolum så blir det ca 1,5g simcoe i FWH steget, er ikke det bare tull? Lar det seg ikke skalere?

    mvh Kent

     
  9. GuttormG

    GuttormG
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Noe steds har jeg kopiert denne oppskriften på oe som skal være en Lucky Jack klone; 3gram Perle?? Høres meningsløst lite ut?


    Lucky Jack
    OG: 1046 FG: 1008-10
    IBU: 34 ABV: 4,7%
    BV1
    : 1.74 BU/GU2
    : 0.74
    Volum: 25 liter ME3
    : 75%
    Malt
    4,36 kg Pilsnermalt
    310g Caramalt 30 ebc
    100g Crystal malt 120 ebc
    Total: 4.7 kg
    Humle
    3g Perle, 9,4 %, 60 min
    30g Amarillo, 12%, 15 min
    30g Chinook, 11,6%, 5 min
    15g Citra, 12%, 5 min
    20g Citra, tørrhumle
    Total: 98g
    Gjær
    White Labs WLP001 / Wyeast 1056 /
    Safale US-05
    Mesk:
    Innmesk på 52°C, 67°C i 20 min, 72°C i
    20 min, 78°C i 5 min.
    Alternativt 66°C i 60 min, 78°C i 5 min
    Start med 25 liter vann på 68°C, når man
    tilsetter malten vil mesketemperaturen
    synke til ca. 66°C. Mesk som anvist. Skyll
    med 8l vann på 79°C for å ta høyde for
    vanntap til malten og avkok. Da vil man få
    et kokevolum på ca. 28 l.
     
  10. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Egentlig litt enig, kunne sikkert med fordel like gjærne lagt til litt på 15 min
     
  11. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Kan nesten se ut som om det mangler en null, men da stemmer det ikke med totalen...
     
  12. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Det stemmer nok, virker bare litt lite
     
  13. GuttormG

    GuttormG
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Så 3gram Perle er nok?
    Da har jeg Perle til ca 800liter Lucky Jack:)
     
    Jørgen O liker dette.
  14. agedahl

    agedahl
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Lørenskog
    Den oppskriften har jeg brukt flere ganger.
    Smaker helt fantastisk.
    (Legger du på til 30 gram Perle får du nok et øl som er vesentlig mer bittert)
     
    Jørgen O liker dette.
  15. Jørgen O

    Jørgen O
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Virker lite ja, men dette er også et lite bittert øl. Har brygget denne klonen to ganger med svært godt resultat. Sist la jeg i tillegg til ti gram Cascade som fwh og ti gram som ekstra tørrhumle. Ble veldig bra det også!
     
  16. GuttormG

    GuttormG
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    "fwh"??
     
  17. Jørn Pedersen

    Jørn Pedersen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    First Wort Hops. Tilsett humle når du tapper til kokekjel.
     
  18. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg bruker BeerBrew30. Vil det ha samme FWH-effekt om jeg legger i humle etter at jeg har hevet maltsila, når jeg starter temperaturheving og skylling?
     
  19. Jørn Pedersen

    Jørn Pedersen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Har null erfaring med BB, men kan ikke se noen problemer med det. Skulle i prinsippet være det samme. Har ellers en mistanke om at FWH er litt mumbo-jumbo, og at man like greit kan slenge humla i på 60 min.
     
    Einar Michelsen og msevland liker dette.
  20. Jørgen O

    Jørgen O
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Ja, jeg tilsetter når jeg løfter maltrøret på Speidelen.

    Det sies at fwh skal gi en rundere og mindre spiss bitterhet enn 60 min hops, mer tilsvarende 30 min hops, hvor bakvendt det enn høres ut.
     

Del denne siden