Hei,
Siden jeg synes Lucky Jack er et av de beste øl som er å få kjøpt i butikk, hadde jeg lyst å prøve meg på å brygge noe basert på oppskriften fra Lervig.
Jeg finner ikke noen butikker som selger "Carapale 10" eller "Caracrystal 150". Lurer på om disse kan være gode alternativer:
Caramel Malt Pils, 5 EBC (http://www.bryggselv.no/products/caramel-malt-pils-1kg) og
Crystal Malt, 120 EBC (http://www.bryggselv.no/products/crystal-malt-tf-1kg).
Får da følgende oppskrift for 20 liter etter koking:
Malt:
3750g Pilsner malt
250g Caramel malt pils 5
250g Crystal malt 120
Humle:
7g Simcoe 13,5% - first wort hop - ?? IBU
2,8g Perle 9,2% - 60 min - 3 IBU
25,5g Amarillo 9,2% - 15 min - 13,8 IBU
25,5g Chinook 13% - 5 min - 7,8 IBU
12,7g Citra 12,7% - 5 min - 4,6 IBU
12,7g Citra - tørrhumling etter noen dager
OG: 1,047 (effektivitet på 72% - BIAB med skylling)
IBU: 29,2 (basert på konstant volum under koking og ikke tatt høyde for bitterhet fra first wort hop)
Noen innspill? Litt usikker på hvilken mesketemperatur jeg skal velge. Oppskriften fra Lervig sier 67 grader, men noen sier her de har fått et søtere øl enn originalen. Kan det være lurt å velge en litt lavere mesketemperatur f.eks. 65 grader?
Gjær: Bør jeg forvente stor forskjell om jeg bruker WLP001 eller US-05. Bør jeg kanskje heller gå for WLP051 som flere andre her har gjort?