Åpnet i helgen første flaske fra mitt første brygg (ølsett fra bryggselv.no - American PA).
Flaskene hadde da stått 13 dager i romtemperatur siden flasking.
Brukte en drops pr. 0,5 l så mengde sukker er riktig.
Men, ølet var nesten uten kullsyre og i prinsippet helt uten skum.
Første glasset virket også litt "vassent", mens på resten av flasken som da dro med noe bunnfall,
virket smaken å være skarpere/tykkere, på en måte.
Hvorfor?
Har nå satt de inn på badet, altså høyere temperatur, og tenker å la de stå der noen dager fram
mot helgen. Så får jeg teste neste flaske da.
Er det andre ting jeg kan/bør gjøre?
Eller er jeg rett og slett for utålmodig og må la det stå lenger før det er helt ferdig?
Flaskene hadde da stått 13 dager i romtemperatur siden flasking.
Brukte en drops pr. 0,5 l så mengde sukker er riktig.
Men, ølet var nesten uten kullsyre og i prinsippet helt uten skum.
Første glasset virket også litt "vassent", mens på resten av flasken som da dro med noe bunnfall,
virket smaken å være skarpere/tykkere, på en måte.
Hvorfor?
Har nå satt de inn på badet, altså høyere temperatur, og tenker å la de stå der noen dager fram
mot helgen. Så får jeg teste neste flaske da.
Er det andre ting jeg kan/bør gjøre?
Eller er jeg rett og slett for utålmodig og må la det stå lenger før det er helt ferdig?