Jeg satte min fjerde batch for et par uker siden som nå er kommet på flaske, en pale ale. Jeg brygger med Speidel 50 liter, og har generelt hatt en god del trub. Denne gangen var det svært lite trub. Til gjengjeld er øllet som nå er kommet på flaske svært grumsete.
Jeg kan ikke peke på noe som gikk annerledes i denne bryggingen kontra tidligere brygg. Er det slik at lite trub skaper grumsete øl? Forstår forøvrig ikke hvor det noen ganger er mye trub, og andre ganger mindre?
Flaskene har kun stått til karbonering i fem dager. Er det håp for at øllet likevel kan bli noenlunde klart?
Jeg kan ikke peke på noe som gikk annerledes i denne bryggingen kontra tidligere brygg. Er det slik at lite trub skaper grumsete øl? Forstår forøvrig ikke hvor det noen ganger er mye trub, og andre ganger mindre?
Flaskene har kun stått til karbonering i fem dager. Er det håp for at øllet likevel kan bli noenlunde klart?