Litt endring på oppskrift.

Litt tidligere i år, laget jeg denne "Blonde"

Boil for 75 min Boil Ingredients
Boil Amount Item Type
60 min 30,00 gm Saaz [4,00 %] (60 min) Hops
25 min 5,00 gm Saaz [4,00 %] (25 min) Hops
25 min 20,00 gm Goldings, East Kent [5,00 %] (25 min) Hops
10 min 5,00 gm Saaz [4,00 %] (10 min) Hops
10 min 15,00 gm Goldings, East Kent [5,00 %] (10 min) Hops
10 min 0,50 tsp Irish Moss (Boil 10,0 min)

Den ble likt av alle som fikk smake den.
Jeg kunne tenke meg å lage den litt kraftigere på smak og mørkere på farge.
Fint om noen ville kommentere oppskriften og hva jeg må gjøre for å endre den en smule. 
 
Jeg tenkte på det, men der er jo litt forskjellige typer, som vel også kommer til utrykk i smak.
Jeg har ikke laget noe øl med disse spesial maltene enda.
Håper noen med bedre erfaring enn meg med ingen, kunne veilede litt, typer mengde etc.
Jeg ber kanskje om litt mye, men alle råd er bedre enn ingen.
Brygger på Speidel, så da må jeg holde meg innenfor en viss mengde.
 
Den var direkte flau men her er det med.  :roedme2:

Boil for 75 min Boil Ingredients
Boil Amount Item Type
60 min 30,00 gm Saaz [4,00 %] (60 min) Hops
25 min 25,00 gm Goldings, East Kent [5,00 %] (25 min) Hops
10 min 0,28 tsp Irish Moss (Boil 10,0 min) Misc
8 min 20,00 gm Goldings, East Kent [5,00 %] (8 min)

Amount Item Type
5,00 kg Pale Malt (2 Row) US (3,9 EBC) Grain
0,60 kg Carafoam (3,9 EBC)
WLP 029
 
Jeg ville lagt til/byttet ut pale malt med 5-10% av en mørkere malt, f.eks aromatic fra bryggselv eller amber fra vinogbar.
 
Da ble brygget seende slik ut, og står nå og plopper i fryseboksen på 19 - 19,5 gr
Vørter smakte bra, ganske søt, men god på smak og ettersmak.
Det første brygget på egen maltmølle og det fungerte utmerket, ingen pumpestopp på Speidelen ( utenom programerte) som jeg var plaget med tidligere.

  Prepare for Brewing

  Create a yeast starter with 1,50 l of wort

  Clean and Prepare Brewing Equipment
  Total Water Needed: 26,90 l
 
Mash or Steep Grains

  Mash Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
4,80 kg Pale Malt (2 Row) US (3,9 EBC) Grain 1 85,0 %
0,50 kg Caramel/Crystal Malt - 40L (90,0 EBC) Grain 2 8,8 %
0,15 kg Chocolate Malt (1000,0 EBC) Grain 3 2,7 %
0,10 kg Black (Patent) Malt (1000,0 EBC) Grain 5 1,8 %
0,10 kg Aromatic Malt (51,2 EBC) Grain 4 1,8 %

  Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Saccharification Add 22,90 l of water at 76,9 C 68,9 C 60 min
Mash Out Heat to 75,6 C over 7 min 75,6 C 10 min

  Remove grains, and prepare to boil wort

Boil Wort

  Add water to achieve boil volume of 23,45 l
  Estimated pre-boil gravity is 1,052 SG
  Boil Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
20,00 g Saaz [4,00 %] - Boil 60,0 min Hop 6 9,9 IBUs
10,00 g Goldings, East Kent [4,50 %] - Boil 60,0 min Hop 7 5,6 IBUs
30,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 25,0 min Hop 8 13,0 IBUs
0,30 tsp Irish Moss (Boil 10,0 mins) Fining 9 -
15,00 g Goldings, East Kent [5,00 %] - Boil 10,0 min Hop 10 3,4 IBUs
0,15 g Coriander Seed (Boil 5,0 mins) Spice 11 -

 
  Estimated Post Boil Vol: 20,80 l and Est Post Boil Gravity: 1,061 SG
Cool and Prepare Fermentation

  Cool wort to fermentation temperature
  Transfer wort to fermenter
  Add water to achieve final volume of 20,00 l
  Fermentation Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
1,1 pkg German Ale/Kolsch (White Labs #WLP029) [35,49 ml] Yeast 12 -

  Measure Actual Original Gravity _______    (Target: 1,061 SG)
  Measure Actual Batch Volume _______    (Target: 20,00 l)
Fermentation
  26.09.2011 - Primary Fermentation (4,00 days at 20,0 C ending at 20,0 C) 
  30.09.2011 - Secondary Fermentation (7,00 days at 20,0 C ending at 20,0 C) 
 
  Dry Hop and Prepare for Bottling/Kegging 
  Measure Final Gravity: _________  (Estimate: 1,016 SG)
  Date Bottled/Kegged: 07.10.2011 - Carbonation: Keg with 94,56 KPA
  Age beer for 28,00 days at 11,1 C
  04.11.2011 - Drink and enjoy!
Notes

Created with BeerSmith
 
Tilbake
Topp