Maltekstrakt type tørt (DME, Dry Malt Extract)

I en oppskrift vi har laget skulle det i en del DME, tørt maltekstrakt. Vi glemte det først og måtte ta av filteret på Speidelen igjen før vi strødde det over og så satte på filteret og startet meskeprogrammet.

Spørsmålet mitt er om dette var riktig måte å gjøre det på. Bør det kanskje i før maltet for å løses seg opp i vannet først? Eller bør det blandes i vann så det løser seg opp og helles oppi Speidelen? Noen som har noen meninger?
 
For å være sikker så burde det kanskje røres. Men tidspunkt er såvidt jeg vet ikke så veldig viktig. Mange tilsetter 15 minutter før kokeslutt.
 
Vi tilsatte det sammen med resten av malten. Er det et poeng å vente til etter at meskingen er over og mesken er skylt?
 
Bør det kanskje i før maltet for å løses seg opp i vannet først?
Nei, det bør absolutt ikke i før malten. Maltekstrakt er tørket vørter og behøver bare å kokes for å fjerne evt. bakterier.
Hvis du blander det sammen med malten risikerer du å ikke få med alle sukkerstoffene når du løfter maltrøret og skyller.

Så ikke tilsett før etter at malten er fjernet, når som helst, men siste 15 minutter er nok.
 
DME er allerede konvertert. Da er det like greit å ha det i kokekjelen, så får du med deg 100% av DME'en.
 
Topp