1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Maltekstrakt type tørt (DME, Dry Malt Extract)

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av lachris, 2 Jul 2014.

  1. lachris

    lachris
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Asker
    I en oppskrift vi har laget skulle det i en del DME, tørt maltekstrakt. Vi glemte det først og måtte ta av filteret på Speidelen igjen før vi strødde det over og så satte på filteret og startet meskeprogrammet.

    Spørsmålet mitt er om dette var riktig måte å gjøre det på. Bør det kanskje i før maltet for å løses seg opp i vannet først? Eller bør det blandes i vann så det løser seg opp og helles oppi Speidelen? Noen som har noen meninger?
     
  2. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    For å være sikker så burde det kanskje røres. Men tidspunkt er såvidt jeg vet ikke så veldig viktig. Mange tilsetter 15 minutter før kokeslutt.
     
  3. lachris

    lachris
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Asker
    Vi tilsatte det sammen med resten av malten. Er det et poeng å vente til etter at meskingen er over og mesken er skylt?
     
  4. Amarillo

    Amarillo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppdal
    Nei, det bør absolutt ikke i før malten. Maltekstrakt er tørket vørter og behøver bare å kokes for å fjerne evt. bakterier.
    Hvis du blander det sammen med malten risikerer du å ikke få med alle sukkerstoffene når du løfter maltrøret og skyller.

    Så ikke tilsett før etter at malten er fjernet, når som helst, men siste 15 minutter er nok.
     
  5. lachris

    lachris
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Asker
    Takk! Det gir kanskje en liten del av svaret på hvorfor vi fikk litt lav OG:)
     
  6. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    DME er allerede konvertert. Da er det like greit å ha det i kokekjelen, så får du med deg 100% av DME'en.
     

Del denne siden