Heisann eksperter!
Jeg fikk i høst noe bygg av naboen som ble maltet utpå senhøsten. Var vanskelig å finne mye info om malting, men slik prøvde jeg å gjøre det:
1:Fukting i gjæringskar til bygget kunne deles med neglen.
2:Spiring i bakker inntil spiren var omtrent like langt som byggkornet(Det gikk veldig fort på slutten, så alt ble visst Ale malt. rørte tre ganger om dagen og alt fikk godt med luft - ikke noe mugg tror jeg.)
3: Tørking i stekeovn og perforerte bakebrett i et gammal tørkeskap - ca 60-70grader. Tok nesten to døgn å få alt skikkelig tørt(fingefølelse tørtog hardt).
Karamelliserte noe malt ved 150grader i 45 min.
Fikk en lokal bryggehelt til å knuse malten for meg, stilte inn maltmølla med bladmåler på 1.1mm? Dette var standardinnstillingen hans som vi har mesket med flere ganger med hell. Maltet virket unormalt hardt?
Problemet oppsto ved mesking: mot slutten av mesketiden ble boblene alvorlig store, og konsistensen gikk over til grøt(lim). Fikk omtrent ut 1 liter vørter av 20 liter vann og 4,5 kg malt. Droppet å skylle etter da jeg mista trua på å få ut noe mer. Fulgte oppskriftsforslag på London pride clone av Beersmith...
Noen raske søk her peker på for finmalt malt, men dette er jo innstillingen som vanligvis benyttes? Noen andre som har kommet opp i samma elendighet? ufulstendig malting? Trodde jeg var safe med spiren og tørking etterpå?
BTW: Ved tørking av maltet lukta det temmelig protein på slutten (ikke noe godlukt akkurat)
Jeg har nok til en ny batch; ideer/forslag er velkommen!
mvh
Sandefjord Grautkokeri
Jeg fikk i høst noe bygg av naboen som ble maltet utpå senhøsten. Var vanskelig å finne mye info om malting, men slik prøvde jeg å gjøre det:
1:Fukting i gjæringskar til bygget kunne deles med neglen.
2:Spiring i bakker inntil spiren var omtrent like langt som byggkornet(Det gikk veldig fort på slutten, så alt ble visst Ale malt. rørte tre ganger om dagen og alt fikk godt med luft - ikke noe mugg tror jeg.)
3: Tørking i stekeovn og perforerte bakebrett i et gammal tørkeskap - ca 60-70grader. Tok nesten to døgn å få alt skikkelig tørt(fingefølelse tørtog hardt).
Karamelliserte noe malt ved 150grader i 45 min.
Fikk en lokal bryggehelt til å knuse malten for meg, stilte inn maltmølla med bladmåler på 1.1mm? Dette var standardinnstillingen hans som vi har mesket med flere ganger med hell. Maltet virket unormalt hardt?
Problemet oppsto ved mesking: mot slutten av mesketiden ble boblene alvorlig store, og konsistensen gikk over til grøt(lim). Fikk omtrent ut 1 liter vørter av 20 liter vann og 4,5 kg malt. Droppet å skylle etter da jeg mista trua på å få ut noe mer. Fulgte oppskriftsforslag på London pride clone av Beersmith...
Noen raske søk her peker på for finmalt malt, men dette er jo innstillingen som vanligvis benyttes? Noen andre som har kommet opp i samma elendighet? ufulstendig malting? Trodde jeg var safe med spiren og tørking etterpå?
BTW: Ved tørking av maltet lukta det temmelig protein på slutten (ikke noe godlukt akkurat)
Jeg har nok til en ny batch; ideer/forslag er velkommen!
mvh
Sandefjord Grautkokeri