Hei alle
- jeg har påtatt meg å holde et lite kurs om øl - målet er å introdusere deltakerne til tanken om at det finnes mer smak og aroma der ute enn hva man kan oppleve via pils. Men for å starte på bånn, så vil jeg illustrere grunnsmakene - og kort sagt, hvem har forslag om et utpreget maltig øl? Jeg vet om flere, men de fleste er balansert opp med humle og det er bra, men ikke hva jeg søker for dette spesielle formålet. Godt gammeldags bokkøl er kanskje det nærmeste, men i disse ekstrem-øllenes tider må det vel finnes noe enda mer markert? I gamle dager fantes (alkoholfritt) maltøl i handelen men nå er det borte, bare vørterøl. Og da er jo humla stadig med på lasset. Noen forslag?
Optimistisk hilsen, Torbjørn
- jeg har påtatt meg å holde et lite kurs om øl - målet er å introdusere deltakerne til tanken om at det finnes mer smak og aroma der ute enn hva man kan oppleve via pils. Men for å starte på bånn, så vil jeg illustrere grunnsmakene - og kort sagt, hvem har forslag om et utpreget maltig øl? Jeg vet om flere, men de fleste er balansert opp med humle og det er bra, men ikke hva jeg søker for dette spesielle formålet. Godt gammeldags bokkøl er kanskje det nærmeste, men i disse ekstrem-øllenes tider må det vel finnes noe enda mer markert? I gamle dager fantes (alkoholfritt) maltøl i handelen men nå er det borte, bare vørterøl. Og da er jo humla stadig med på lasset. Noen forslag?
Optimistisk hilsen, Torbjørn