Da er jeg igang igjen med de jævla ekstrakt settet fra Europris igjen. (Høhø..)
Og denne gangen blei det Geordie Mild Malt Ekstrakt. Og siden de andre "ekstrakt prosjektene" mine blei vellykket så vil jeg nå prøve meg på en lettere Mango IPA.
Og igjen.. jeg syntes de "malt ekstrakt settene" fungerer godt til eksperimentering, som IPA, black ipa, porter.. osv osv.. frukt/bær øl og osv..
Fremgangsmåten min:
• Jeg begynte å varme opp boksen med ekstrakt for å varme opp klisset, slik at det rinner lett fra boksen.
• Jeg Rehydrerte også tørrgjæret som fulgte med i litt vann og DME. Og jeg aaaner ikke hvilken gjær dette kan være..
•jeg målte opp 0,5kg sukker. (I Oppskriften står det at jeg skal bruke 1kg sukker eller 1 kg "bedre brygg" som inneholder dextrose og spraymalt)
Jeg kjørte på med 1kg "bedre brygg" og toppet det hele med 0,5kg sukker.. bare fordi...
• Da kokte jeg opp ca 3 -4 liter varmt vann som skal i karet.
• Ekstraktet var ferdig oppvarmet, og tømte det oppi karet. I tilleg skylte jeg ut boksen med litt varmt vann.
• Etter fulgt av "bedre brygg" posen
•Rørte rundt slik at alt fikk blande seg fint. Etter noen minutter med røring så fylte jeg til 20 Liter med kaldt vann.
• Tok en OG. Den blei på 10.50. Og fg skal lande på 10.05. Om alt går etter planen så får jeg en øl på 6%.
• Tømte oppi gjæret og lukket lokket etterfulgt av gjærlåsen.
- Nå står den fint i 20grader.
Siden dette skal være en "mango ipa" så skal jeg tørhumle og tilsette mango/mangopuré etter stormgjæringen.
Jeg har ikke plukket ut noe humle enda. Så om noen har en anbefaling til type humle, så tass det godt imot
Og denne gangen blei det Geordie Mild Malt Ekstrakt. Og siden de andre "ekstrakt prosjektene" mine blei vellykket så vil jeg nå prøve meg på en lettere Mango IPA.
Og igjen.. jeg syntes de "malt ekstrakt settene" fungerer godt til eksperimentering, som IPA, black ipa, porter.. osv osv.. frukt/bær øl og osv..
Fremgangsmåten min:
• Jeg begynte å varme opp boksen med ekstrakt for å varme opp klisset, slik at det rinner lett fra boksen.
• Jeg Rehydrerte også tørrgjæret som fulgte med i litt vann og DME. Og jeg aaaner ikke hvilken gjær dette kan være..
•jeg målte opp 0,5kg sukker. (I Oppskriften står det at jeg skal bruke 1kg sukker eller 1 kg "bedre brygg" som inneholder dextrose og spraymalt)
Jeg kjørte på med 1kg "bedre brygg" og toppet det hele med 0,5kg sukker.. bare fordi...
• Da kokte jeg opp ca 3 -4 liter varmt vann som skal i karet.
• Ekstraktet var ferdig oppvarmet, og tømte det oppi karet. I tilleg skylte jeg ut boksen med litt varmt vann.
• Etter fulgt av "bedre brygg" posen
•Rørte rundt slik at alt fikk blande seg fint. Etter noen minutter med røring så fylte jeg til 20 Liter med kaldt vann.
• Tok en OG. Den blei på 10.50. Og fg skal lande på 10.05. Om alt går etter planen så får jeg en øl på 6%.
• Tømte oppi gjæret og lukket lokket etterfulgt av gjærlåsen.
- Nå står den fint i 20grader.
Siden dette skal være en "mango ipa" så skal jeg tørhumle og tilsette mango/mangopuré etter stormgjæringen.
Jeg har ikke plukket ut noe humle enda. Så om noen har en anbefaling til type humle, så tass det godt imot