Vi skal prøve oss på første lagerbrygg, og to av nøkkelelementene her er jo nok gjær og nok O2 ved start. Eneste beluftningsteknikken vi har er å riste inn manuelt to ganger med 20 min mellomrom, noe som vel strengt tatt ikke er helt nok. Tanken er derfor å kanskje øke antall gjærceller noe, for å kompensere for manglende O2. Jeg har fra flere hold fått anbelafning om, som hjemmebrygger uten alt optimalt utstyr, å pitche 1 mill/Plato for ales i stedet for 0,75 for å kompensere for slikt.
Spørsmålet er om det vil funke bra å pitche 2 mill/plato for lager-øl, i stedet for 1,5 mill. Eller vil det kunne sette en merkbar gjærsmak på et så lyst øl? Skal så klart lage gjærstarter, bruker magnetrører.
Spørsmålet er om det vil funke bra å pitche 2 mill/plato for lager-øl, i stedet for 1,5 mill. Eller vil det kunne sette en merkbar gjærsmak på et så lyst øl? Skal så klart lage gjærstarter, bruker magnetrører.