ADale
Norbrygg-medlem
Denne kalkulatoren gir oss det og forklarer jo de forskjellige effektivitetene:
http://www.brewersfriend.com/brewhouse-efficiency/
Men denne tråden gjør meg litt usikker. De snakker om at meskeeffektivitet er det samme som Ending Kettle Efficiency.
Men er det ikke : Conversion Efficiency - The percentage of total available sugars that were extracted from the grains inside the mash tun, som definerer dette?
Og Gahr-Smith sier dette "Regn ut hver malttype for seg (ev. de typene som har likt teoretisk utbytte sammen) og legg resultatene sammen.". Hvordan mener han at det skal regnes ut? Kalkulatoren over inkluderer jo alle malt-typene, så usikker på hvordan han regner ut.
http://www.brewersfriend.com/brewhouse-efficiency/
Men denne tråden gjør meg litt usikker. De snakker om at meskeeffektivitet er det samme som Ending Kettle Efficiency.
Men er det ikke : Conversion Efficiency - The percentage of total available sugars that were extracted from the grains inside the mash tun, som definerer dette?
Og Gahr-Smith sier dette "Regn ut hver malttype for seg (ev. de typene som har likt teoretisk utbytte sammen) og legg resultatene sammen.". Hvordan mener han at det skal regnes ut? Kalkulatoren over inkluderer jo alle malt-typene, så usikker på hvordan han regner ut.