Hei, jeg tenkte å prøve meg på å meske over natten for å dele opp bryggedagen.
Jeg kunne sikkert mesket ferdig på kvelden å så latt det stå over natten og så kokt det opp neste dag.
Men jeg har lest noe om at man får bra effektivitet av og la den stå på mesketemperatur hele tiden.
Siden jeg har en Speidel er dette heller ikke noe problem.
Det jeg ikke finner noe serlig info om er hvilken temperatur det skal stå på, leste noen anbefalinger om at de meskestegene under 63℃ ikke skulle forlenges.
På ett eller annet engelsk forum virket det som det var utmesktemperatur det skulle stå på.
Noen som har erfaringer med dette?
Hvis jeg foreksempel ville kjørt vanlig mesking på 64° i 60 min. og 78° 5 min. hvilke av disse skal jeg forlenge? eller begge?
Jeg kunne sikkert mesket ferdig på kvelden å så latt det stå over natten og så kokt det opp neste dag.
Men jeg har lest noe om at man får bra effektivitet av og la den stå på mesketemperatur hele tiden.
Siden jeg har en Speidel er dette heller ikke noe problem.
Det jeg ikke finner noe serlig info om er hvilken temperatur det skal stå på, leste noen anbefalinger om at de meskestegene under 63℃ ikke skulle forlenges.
På ett eller annet engelsk forum virket det som det var utmesktemperatur det skulle stå på.
Noen som har erfaringer med dette?
Hvis jeg foreksempel ville kjørt vanlig mesking på 64° i 60 min. og 78° 5 min. hvilke av disse skal jeg forlenge? eller begge?