Meske over natten

Jeg har faktisk denne boken på engelsk.
Den ble utgitt av VLB Berlin. 3rd international edition, completely updated in 2004.
Jeg kjøpte den fra the Siebel institute of Technology, Chicago.
Det er en veldig teknisk bok på litt over 900 sider, mye myntet på industrielle bryggerier, men også mye relevant informasjon for oss hjemmebryggere som vil fordype seg i faget.
 
Her er et bilde av den relevantge teksten i Kunze's bok siden Finn gjerne vil se den. Den beskriver i hovedsak Beta-amylase aktivity vs temperatur. Grafen i figur 3.27 viser at dersom mesking foregår ved 63C er det fremdeles mye Beta-amylase aktivitet som gjenstår etter 2 timer. Når temperaturen øker går det imidlertid vesentlig hurtigere og ved mesking på 67C vil nesten all Beta-amylase aktivitet være ferdig. Jørgen O "mesker på 63-65 og temperaturen stiger til 70C over natten". Vi må derfor anta at det fremdeles er noe Beta-amylase som gjenstår etter 2 timer, men om ytterligere 6 timer vil gjøre en vesentlig forskjell på Beta-amylase aktivitet er vel mindre sannsynlig. Seksjonen nevner såvidt Alpha-amylase aktivitet utover å definere den optimale temperatur til 72-75.

Kunze section 3.2.1.3.2.jpg
 
Sist redigert:
Her er et bilde av den relevantge teksten i Kunze's bok siden Finn gjerne vil se den. Den beskriver i hovedsak Beta-amylase aktivity vs temperatur. Grafen i figur 3.27 viser at dersom mesking foregår ved 63C er det fremdeles mye Beta-amylase aktivitet som gjenstår etter 2 timer. Når temperaturen øker går det imidlertid vesentlig hurtigere og ved mesking på 67C vil nesten all Beta-amylase aktivitet være ferdig. Jørgen O "mesker på 63-65 og temperaturen stiger til 70C over natten". Vi må derfor anta at det fremdeles er noe Beta-amylase som gjenstår etter 2 timer, men om ytterligere 6 timer vil gjøre en vesentlig forskjell på Beta-amylase aktivitet er vel mindre sannsynlig. Seksjonen nevner såvidt Alpha-amylase aktivitet utover å definere den optimale temperatur til 72-75.

Vis vedlegget 50785
Ja, dette stemmer veldig godt med erfaringene til mange som mesker lenge.
 
Tilbake
Topp