Jeg brygger med all-grain sett fra Bryggselv og BeerBrew av den aller første enkle typen.
Jeg stresser ikke med mesketemperaturer. Jeg stiller inn termostaten og det er det. Jeg driver heller ikke mye "sirkulering", men jeg rører litt med en stav en gang i blant. Jeg brygger et øl folk vil ha mer av likevel. Men selvfølgelig vil jeg brygge enda bedre!
Med de mesketidene som er oppgitt er jeg ikke i nærheten av anstendig sukkermengde i vørteren.
Lar jeg den stå en halvtime-trekvarter ekstra på høyeste temperatur, så blir det veldig bra utbytte.
1. Kan noen forklare dette, og er det noe jeg bør gjøre/ikke gjøre/gjøre annerledes?
2. Jeg har lagt merke til at hvis man putter oechslevekten i målesylinderen og lar den stå og avkjøles så stiger tallet. Det er altså en sammenheng mellom temperatur og sukkermålingen. Er det en systematikk her så man kan beregne reelt sukkerinnhold i varm vørter?
Jeg stresser ikke med mesketemperaturer. Jeg stiller inn termostaten og det er det. Jeg driver heller ikke mye "sirkulering", men jeg rører litt med en stav en gang i blant. Jeg brygger et øl folk vil ha mer av likevel. Men selvfølgelig vil jeg brygge enda bedre!
Med de mesketidene som er oppgitt er jeg ikke i nærheten av anstendig sukkermengde i vørteren.
Lar jeg den stå en halvtime-trekvarter ekstra på høyeste temperatur, så blir det veldig bra utbytte.
1. Kan noen forklare dette, og er det noe jeg bør gjøre/ikke gjøre/gjøre annerledes?
2. Jeg har lagt merke til at hvis man putter oechslevekten i målesylinderen og lar den stå og avkjøles så stiger tallet. Det er altså en sammenheng mellom temperatur og sukkermålingen. Er det en systematikk her så man kan beregne reelt sukkerinnhold i varm vørter?