Mesking på tysk

Har vært litt inne på tyske hjemmebryggersider.

Veldig mange bruker en motor for å drive rundt diverse hjemmelagde armer rundt i meskekaret.

Hvorfor gjør de det? Det er mye arbeid de legger ned i det.

Hvis det er for å stegmeske, kan man ikke heller sette på varme direkte under karet og så å starte en sirkulasjonspumpe?

Her er en link med bilder.

http://www.hobbybrauer.de/modules.php?name=eBoard&file=viewthread&tid=3821
 
Stemmer. Tyskerne mesker inn med kaldt vann og jobber seg oppover mange ulike steg for å meske undermodifisert malt.
Dagens malt trenger ikke alle disse stegene da den i maltingsprosessen allerede har vært gjennom de. Det eneste vi behøver å tenke på er forsukringsrastene.
 
Men, hvorfor kjøper da tyskerne denne malten? De har jo like god tilgang på god malt slik vi har.

Det må vel være andre grunner en det?
 
Kjenner igrunn ingen andre malterier en Weiermann. De malter høymodifisert. Det kommer vel fra gamle tradisjoner, noe Tyskerne er glade i. Vet at Økologisk malt er noe undermodifisert.
Det har vel også noe med utbytte å gjøre.
 
Humlegården (humle.se) har forresten fått inn Weyermanns böhmisk pilsnermalt (pluss en gulvmaltet variant), som jeg antar er undermodifisert. Burde være interessant for dem som vil lage tsjekkisk pilsener og er villige til å kjøre kompleks stegmesking. :)
 
Tilbake
Topp