Jeg kan i hvertfall fortelle deg at jeg har opplevd smak av rustfrie deler, som ikke ble borte før jeg kokte det i 10-15 minutter med oppvaskmaskinmiddel.
Vil tro at kobber er verst på smak og syrefast best. Messing bør du vel helst unngå, siden det gjerne inneholder bly.
Kobber som ligger i vørteren får løst opp oksidbelegget, som nødvendigvis havner i ølet. Jeg bløtleggert kobberdelene i eddik og zalo får å fjerne oksidbelegget før første gangs bruk. Så skyller jeg det med varmt vann, tørker det godt og lagrer tørt så det blir minst mulig oksid før neste bruk.
Lurt å koke opp utstyret med vann, smake på vannet etterpå når det er kjølt ned og eliminere du forsjellige delene du mistenker at kan gi metallsmak.
Hva slags vaskemiddel du bruker på utstyret vil også ha betydning for bismakene. Syrefast stål får også ett oksidbelegg som ikke bør fjernes. Alu vaskes kun med vann og oppvaskbørste.