Dag
Norbrygg-medlem
Full av optimisme satte jeg i vår igang med å brygge meg en mild. Dette gikk tilsynelatende helt fint og ølet ble satt til gjæring. Første mistanke om at ikke alt var som det skulle, kom da jeg tappet ølet på fat, og tok av en liten dash for å måle FG. Jeg pleier alltid å smake på denne etterpå, for å kjenne hvordan det ligger an. Den smakte ikke helt som forventet, veldig 'tynn' og en anelse syrlig. Mild skulle jo slett ikke være tynn, og muligens drikkbart uten særlig modning pga lav alkoholprosent. Etter modning noen uker skulle jeg teste skikkelig, og det var som fryktet: Veldig 'tynn' og syrlig.
Jeg lurer nå på hva dette er, en infeksjon, feil gjæringstemperatur eller hva?
Jeg skal sjekke datoer/værforhold når jeg kommer hjem i dag, tror det var ganske varmt i gjæringsperioden.
Jeg lurer nå på hva dette er, en infeksjon, feil gjæringstemperatur eller hva?
Jeg skal sjekke datoer/værforhold når jeg kommer hjem i dag, tror det var ganske varmt i gjæringsperioden.