Strandberg
Norbrygg-medlem
Har lagd ett par 3-liters mini batcher med bare DME + humlepellets etter å ha sett denne og ikke hade tid at lage en full batch med all-grain:
Dom har blitt allt for tynne og mangler helt fylde. Går ut fra at det er pga at det er lite ugjærbart sukkert i DME?
Har dessverre ikke FG på disse.
Den siste jag lagde..
+ Ca 5g Citra tørrhumling
Kjørte denne gjenom randal med cascade og humlebiten var nydelig men ølen er som sagt alt for "tynn/utvannet" i smak i "midten".
Noen forslag? Noen nevnte at trekke noe spesialmalt kunde hjelpe men er litt usikker på hvorda/hva/hvor mye.
Dom har blitt allt for tynne og mangler helt fylde. Går ut fra at det er pga at det er lite ugjærbart sukkert i DME?
Har dessverre ikke FG på disse.
Den siste jag lagde..
BeerSmith 2 Recipe Printout - http://www.beersmith.com
Recipe: 1 gallon IPA #2
Brewer: Dan
Style: American IPA
TYPE: Extract
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 4.41 l
Post Boil Volume: 3.94 l
Batch Size (fermenter): 3.79 l
Bottling Volume: 2.79 l
Estimated OG: 1.066 SG
Estimated Color: 17.2 EBC
Estimated IBU: 47.3 IBUs
Boil Time: 15 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
0.59 kg Light Dry Extract (15.8 EBC) Dry Extract 1 85.5 %
0.10 kg Amber Dry Extract (24.6 EBC) Dry Extract 2 14.5 %
10.00 g Citra [13.00 %] - Boil 15.0 min Hop 3 40.4 IBUs
10.00 g Cascade [5.50 %] - Boil 5.0 min Hop 4 6.9 IBUs
10.00 g Cascade [5.50 %] - Boil 0.0 min Hop 5 0.0 IBUs
10.00 g Citra [13.00 %] - Boil 0.0 min Hop 6 0.0 IBUs
5.00 g Simcoe [13.00 %] - Boil 0.0 min Hop 7 0.0 IBUs
Recipe: 1 gallon IPA #2
Brewer: Dan
Style: American IPA
TYPE: Extract
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 4.41 l
Post Boil Volume: 3.94 l
Batch Size (fermenter): 3.79 l
Bottling Volume: 2.79 l
Estimated OG: 1.066 SG
Estimated Color: 17.2 EBC
Estimated IBU: 47.3 IBUs
Boil Time: 15 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
0.59 kg Light Dry Extract (15.8 EBC) Dry Extract 1 85.5 %
0.10 kg Amber Dry Extract (24.6 EBC) Dry Extract 2 14.5 %
10.00 g Citra [13.00 %] - Boil 15.0 min Hop 3 40.4 IBUs
10.00 g Cascade [5.50 %] - Boil 5.0 min Hop 4 6.9 IBUs
10.00 g Cascade [5.50 %] - Boil 0.0 min Hop 5 0.0 IBUs
10.00 g Citra [13.00 %] - Boil 0.0 min Hop 6 0.0 IBUs
5.00 g Simcoe [13.00 %] - Boil 0.0 min Hop 7 0.0 IBUs
+ Ca 5g Citra tørrhumling
Kjørte denne gjenom randal med cascade og humlebiten var nydelig men ølen er som sagt alt for "tynn/utvannet" i smak i "midten".
Noen forslag? Noen nevnte at trekke noe spesialmalt kunde hjelpe men er litt usikker på hvorda/hva/hvor mye.