Hola!
Veldig gøy at dere har lyst til å brygge ølene våre, og det er godt å høre de faller i smak. Akkurat dette ølet har folk et elsk/hat forhold til. Noen tåler bare ikke krydringa og andre kan ikke få nok av det. Det går kanskje ann å ta ned sitrongresset litt, men jeg synes det er godt i mengdene som er oppgitt. Det er ikke akkurat sommer lenger, men nå har dere den iallefall i tide til årets sommerdager.
Ettersom jeg ikke vet hvor stort setup dere har og hva slags effektivitet dere har på brygghuset har jeg oppgitt malten i prosentandel og skalert humlemengden og mineraltilsetninger til et tjue liters brygg. Så her må dere nesten prøve dere fram med maltmengde for å treffe OG'en ut fra ditt eget oppsett. Ta utgangspunkt i 75% efficiency for et homebrew setup og juster med skyllevann til du treffer OG. Ligger dere alt for høyt i volum får du heller dumpe litt fra kjelen, fortsette skyllinga og skalere ned maltmengden til neste gang. Evt bare ende opp med en sterkere vørter, mer alkohol og heller justere ned hvis dere finner ut at den blir for sterk.
Miss Saison
16-C Saison
Author: Anders Cooper
Original Gravity: 1,051
Terminal Gravity: 1,006
Color: 7,81
Alcohol: 5,9%
Bitterness: 22
Attenuation: 89,0%
Ingredients:
(72,4%) Pilsner Malt - added during mash
(20,1%) Pale Wheat Malt - added during mash
(7,5%) Munich TYPE I - added during mash
10 g Columbus (14,1%AA) - added during boil, boiled 60 m
0,5 Whirlfloc Tablets (Irish moss) - added during boil, boiled 15 m
200 g Ginger (fresh ground) - added at flameout
40 g Lemongrass (fresh ground) - added at flameout
2 g Kaffir Lime (fresh ground) - added at flameout
10 g (34,5%) East Kent Goldings (5.0%) - added in whirlpool
10 g (34,5%) Cascade (5.5%) - added in whirlpool
1 pakke Lallemand Belle Saison
Enkeltstegs infusjonsmesk på 63
Kjøl til 19
Putt ingefær, sitrongress og kaffir i humleposer og tilsett på flamout. La de ligge til du har kjølt vørteren.
Ingen temperaturkontroll. Tror vår gikk til 26 grader men for din del kan du sette den i et rom med normal temperatur og la den rase på. Saisongjær trives på høye temperaturer.
Lykke til. Brew strong!
-Anders Cooper, Sjefsbrygger Austmann Bryggeri