1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Miss Saison fra Austmann (oppskrift)

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av MonkeyBizness, 2 Jul 2014.

  1. MonkeyBizness

    MonkeyBizness
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hosle, Bærum
    Hei

    Vi ønsker å prøve oss på denne med sitrongress, fersk ingefær og lime.

    Nen som har oppskriften???

    Har ingen peiling på hvor mye man bruker av disse tingene for å få en ok smak. Noen som har brukt disse ingrediensene før, event hvor mye av hver??
     
    uggabugga liker dette.
  2. Håkon Thorbjørnsen

    Håkon Thorbjørnsen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Beklager at jeg tar opp en gammel tråd, men denne oppskriften vil jeg også gjerne ha! Fantastisk godt øl.
     
    uggabugga liker dette.
  3. Overgjæret

    Overgjæret
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trondheim
    Det er bare å sende bryggeiret en melding på facebook eller mail. Austmann er bestandig rause med å dele oppskrifter.
     
    MonkeyBizness liker dette.
  4. Coop

    Coop
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    Hola!

    Veldig gøy at dere har lyst til å brygge ølene våre, og det er godt å høre de faller i smak. Akkurat dette ølet har folk et elsk/hat forhold til. Noen tåler bare ikke krydringa og andre kan ikke få nok av det. Det går kanskje ann å ta ned sitrongresset litt, men jeg synes det er godt i mengdene som er oppgitt. Det er ikke akkurat sommer lenger, men nå har dere den iallefall i tide til årets sommerdager.

    Ettersom jeg ikke vet hvor stort setup dere har og hva slags effektivitet dere har på brygghuset har jeg oppgitt malten i prosentandel og skalert humlemengden og mineraltilsetninger til et tjue liters brygg. Så her må dere nesten prøve dere fram med maltmengde for å treffe OG'en ut fra ditt eget oppsett. Ta utgangspunkt i 75% efficiency for et homebrew setup og juster med skyllevann til du treffer OG. Ligger dere alt for høyt i volum får du heller dumpe litt fra kjelen, fortsette skyllinga og skalere ned maltmengden til neste gang. Evt bare ende opp med en sterkere vørter, mer alkohol og heller justere ned hvis dere finner ut at den blir for sterk.

    Miss Saison
    16-C Saison
    Author: Anders Cooper

    Original Gravity: 1,051
    Terminal Gravity: 1,006
    Color: 7,81
    Alcohol: 5,9%
    Bitterness: 22
    Attenuation: 89,0%

    Ingredients:
    (72,4%) Pilsner Malt - added during mash
    (20,1%) Pale Wheat Malt - added during mash
    (7,5%) Munich TYPE I - added during mash

    10 g Columbus (14,1%AA) - added during boil, boiled 60 m
    0,5 Whirlfloc Tablets (Irish moss) - added during boil, boiled 15 m

    200 g Ginger (fresh ground) - added at flameout
    40 g Lemongrass (fresh ground) - added at flameout
    2 g Kaffir Lime (fresh ground) - added at flameout

    10 g (34,5%) East Kent Goldings (5.0%) - added in whirlpool
    10 g (34,5%) Cascade (5.5%) - added in whirlpool

    1 pakke Lallemand Belle Saison

    Enkeltstegs infusjonsmesk på 63
    Kjøl til 19
    Putt ingefær, sitrongress og kaffir i humleposer og tilsett på flamout. La de ligge til du har kjølt vørteren.
    Ingen temperaturkontroll. Tror vår gikk til 26 grader men for din del kan du sette den i et rom med normal temperatur og la den rase på. Saisongjær trives på høye temperaturer.

    Lykke til. Brew strong!
    -Anders Cooper, Sjefsbrygger Austmann Bryggeri
     
    tma001, Tommy Sparøy, Anhamm og 10 andre liker dette.
  5. kjetinho

    kjetinho
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Bergen
    Interessant. Nokon som veit kva del av kaffir lime-planta som blir brukt i Miss Saison? Blad, raspa skal, saft?
     
  6. Naxi

    Naxi
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Drammen
    sikkert blader
     
  7. Coop

    Coop
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    Bruk ferske blader. Trenger ikke knuse dem eller noe, de setter vanvittig med smak either way. Typisk en ingrediens man burde være forsiktig med å bruke for mye av, evt bare drite i hva sånne som meg sier og kjøre på med sinnsyke mengder :)
     
    Rorslett og HåvardK liker dette.
  8. Beernut

    Beernut
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Brygget denne for ett par dager siden - den står nå og gjærer og koser seg :)

    Jeg fant forresten kun tørre kaffir lime blader og lemongrass i glass med vann. Smakte på de tørre bladene og, vel, det var ikke voldsomt med smak av de. Lemongrass knuste jeg etter beste evne og heller ikke her var det veldig mye aroma synes jeg.

    Melder tilbake når ølen er prøvesmakt...håper ikke det blir bare kjipt på grunn av mangel på ferske ingredienser :)
     
  9. Frode Granli

    Frode Granli
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Slikt liker man. Denne skal jeg kjøpe.
     
  10. Beernut

    Beernut
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Denne står nå på flasker og venter på å nytes om ett par uker. Smakte litt på den når jeg tappet på flasker - og smaken var OK men litt "dvask". Håper den blir litt friskere etter å ha modnet :)
     
  11. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Fylkesstyre Oslo
    Fylkesstyre

    #Beernut hvordan løste du oppskriften siden den både angir % og vekt? Blir jo stor forskjell med 40g lemongrass i en 15 liter vs. 60 liters batch. Ser mange bruker ca 3 gr. / liter, og da blir jo denne 'tynn' i en 30 liters (25l gjær) kokekjele (1,3gr./l)
     
  12. Petter F

    Petter F
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Anders skriver jo at oppskrifta over er for 20 L.
     
    msevland liker dette.
  13. Beernut

    Beernut
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Som Petter F sier så er den opprinnelige oppskriften basert på 20 liter. Jeg endte opp med ca 24 liter ferdig øl og skalerte litt opp på smakstilsetningene. Kan hende at jeg var litt for forsiktig, men det vil vise seg når det er ferdigmodnet :)
     
  14. Nanobryggerne

    Nanobryggerne
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    @Coop
    Hei Anders

    Kan du dele oppskriften på Humledugg IPA?

    Til de av dere som ikke har smakt denne, anbefaler jeg på det sterkeste at dere tar en tur på polet å kjøper noen av disse. Beste IPA-en jeg har smakt
     
  15. Tommy Sparøy

    Tommy Sparøy
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hvordan ble det ferdige produktet? Jeg lagde denne i SB20 og gikk på en liten smell med for lav OG, fikk kun 1.037 så blir folkeøl denne gang Smaken synes jeg også var litt utvannet (jeg endte også opp med ca 24L på gjæringsdunken) men håper det endrer seg når den er ferdig!
     

Del denne siden