Takker for gode tilbakemeldinger på etikettene
Nå er juleølet satt til gjæring. Det ble et krydderøl med einerbær, nellik, stjerneanis, kanel og lakrisrot. Malt, humle og gjær var stort sett fra restlageret mitt, men vørteren smakte veldig bra, så det skal bli spennende å se hvordan det ferdig resultatet blir.
13 liter til kok. 8, 5 liter til gjæring
Meskevann 8 liter
Skyllevann 13 liter
OG 1059
FG 1014
EBC 36
IBU 33
6,2 % (5,9%+ ca. 0,25% ved priming på flaske)
Pilsner Malt EBC 3 - 3000 gr.
Smoked Malt EBC 6 - 300 gr.
Wheat Malt EBC 3 - 250 gr.
Amber Malt EBC 125 - 250 gr.
Cara Pils EBC 37 - 250 gr.
Black Malt EBC 1000 - 75 gr.
Flaked Oats (havregryn) - 40 gr.
Mesk 65 °C for 40 min, 70 °C for 30 min, 78 °C skylling i ca. 25 min.
Koketid 60 min.
Target 10% - 15 gr. - 60 min
East Kent Goldings 4,4% - 15 gr. - 30 min
Challenger 7,6% - 10 gr. - 0 min
75 gr. einerbær, 1/2 stjerneanis, 10 gr. lakrisrot, 1 nellikspiker, 1 cm kanelbark knust og kokes 15 min sammen med 1 ts irish moss.
Gjær
WLP 833 German Bock Lager
Gjæring
18 °C i 20 dager (endret til 12 °C i 20 dager)
15 °C i 14 dager
Karboneres med 7gr sukker/liter