Hei jeg har også ett øl på fat som jeg ikke smakte noe særlig usmaker i når jeg smakte den ukarbonerte versjonen etter å bedøøme siden det er første batch. jeg har smakt meg litt gjennom prosessen for å danne meg et bilde av hva som skjer. det smakte kansje litt tynt men det får jeg finne ut av siden lucky jack oppskrift.
etter 1 dag carbonering lite kullsyre og tynne smak tappet av 0.5 dl
etter 2 dager litt mer kull syre og kansje en anelse gjør smak tappet av 0.5 dl
etter 3 dager tappet jeg av 0.5 dl og heiv og så tappet oppi kansje 1.5 til 2 dl. ølet smaket nå litt mer bittert men fortsatt litt tynt i smaken.vannete. men det smaker også en del gjær. ølet hadde bra utgjæring målt til 1.010 og smakte altså ingen usmaker før det ble forsiktig tappet på fat.
det skal si at vi dreit nok lit på dragen i første omgang å heiv alt av restene etter meskingen i gjæringskaret altså ikke malt posen men det som lå i bunn av gryten. men virket som sakt greit etter å ha smakt den ukarbonerte versjonen.
har jeg rett å slett tappet av for lite av fatet når jeg har smakt. jeg er forsover klar over at det sikkert ikke er ferdig karbonert enda, men skal det smake gjær for det om ?
edit tappet av 5 dl til å så litt oppi ett glass og mye mindre gjær smak så det er vel bare ting som har lagt seg i bunn, kjenner fortsatt litt, men nå er det heller mangelen på smaken som er mest fremtredende ølet er veldig vannete, vil ølet bite mer med mer kullsyre og modning eller er det noe galt med ølet