Grande
Norbrygg-medlem
Hei.
Jeg har akkurat gjort mitt første forsøk på å lage en gjærstarter. Den har oppført seg som forventet, men nå etter et par dager i kjøleskapet ser jeg at de øverste par millimeterne med gjær (om det da ikke er noe annet) har antatt en markant mørkere farge enn gjæren for øvrig. Er dette normalt, eller er det et tegn på infeksjon eller noe annet skummelt?
I tilfelle det er relevant: Gjæren jeg har brukt, er Wyeast 1318 London Ale III. Jeg har bygget opp starteren i to omganger à 1 liter på en grundig rengjort og desinfisert brusflaske med desinfisert aluminiumsfolie på toppen. Jeg har ristet starteren jevnlig, og da har det sevet ut en lukt som er slik jeg ser for meg at en gjærstarter skal lukte. Det har med andre ord luktet gjær.
Jeg har akkurat gjort mitt første forsøk på å lage en gjærstarter. Den har oppført seg som forventet, men nå etter et par dager i kjøleskapet ser jeg at de øverste par millimeterne med gjær (om det da ikke er noe annet) har antatt en markant mørkere farge enn gjæren for øvrig. Er dette normalt, eller er det et tegn på infeksjon eller noe annet skummelt?
I tilfelle det er relevant: Gjæren jeg har brukt, er Wyeast 1318 London Ale III. Jeg har bygget opp starteren i to omganger à 1 liter på en grundig rengjort og desinfisert brusflaske med desinfisert aluminiumsfolie på toppen. Jeg har ristet starteren jevnlig, og da har det sevet ut en lukt som er slik jeg ser for meg at en gjærstarter skal lukte. Det har med andre ord luktet gjær.