Mr Malty

I morgen skal jeg brygge en lager (220liter/58gallons)  OG 1.060

Jeg har fått gjærslyrry med 44%

Men i følge kalkulatoren skal jeg ha i overkant av 5 liter!!!  Kan det stemme?  Hvis jeg skulle ha tippa ville det vært rundt 8 dl..


Har jeg gjort noe feil med kalkulatoren?
 
Har du fått den i fra et bryggeri?
Jeg tror neppe de har så dårlig slurry.
Jeg ville sjekket hva det var.
Hvis det er % tørrstoff kan jeg regne ut nødv behov for deg.
 
Jeg fikk det av Arendals bryggeri..  Det skulle være god gjær.  Jeg spurte bare hvilke prosent det var og han sa 44.
 
Hvis vi forutsetter 44% gjærceller utgjør dette ca 1,1 milliard /ml.
Jeg tviler på at gjæren hvis den er fersk inneholder mindre enn
95% levende. Da behøver du 4,6 l slurry.
 
Takker så mye for hjelpa..  Jeg henta bare 2,5 liter og må hente mere i morra, jeg var sikker på at det var mere en nok.

Mr Malty kom fram til det samme når jeg trykka inn 44%.

Jeg ser at jeg har brukt for lite gjær i de andre pilsene jeg har laget, men de smakte godt de å.

I morgen skal jeg brygge 220 liter pyseøl.

44 kilo pilsmalt, bare Saaz humle 25IBU.  (single malt single hop), skal invie min nye gjæringstank får håpe det virker.
 
Hvis du skal få OG på 1060 med 44 kg malt  må du ha 100% utbytte:)
Uansett, lykke til med gjæringstanken!
Har du fått til  lufting/oxygen?
 
Bruker denne tråden til eit spørsmål.

Er det forrskjell på å bruke white labs gjær og wyeast i Mr.Malty kalkulatoren?
 
Torvald skrev:
Bruker denne tråden til eit spørsmål.

Er det forrskjell på å bruke White Labs gjær og Wyeast i Mr.Malty kalkulatoren?

Nei. I utgangspunktet inneholder et rør fra White Labs og en pakke fra Wyeast like mange celler (gitt lik alder og oppbevaring).
 
Tilbake
Topp