Var litt kjapp i avtrekkern i går når jeg skulle tappe fra gjæringskar til flasker. Kjøpte en kasse brukte Ringnes bjørnunger som jeg skylte og desinfiserte ved å fylle opp med star-san blanding, og lot flaskene stå noen minutter. Etter å ha fylt noen flasker med deilig nybrygg, så ser jeg at det fortsatt er guffe (muggsopp?) i en flaske jeg skulle fylle på. Muggsoppen(?) har trolig ligget der fra Ringnes restene.
Etter å ha lyst igjennom alle flaskene med lommelykt, ser jeg at et par av flaskene har en liten "klump" som flyter inne i flaskene. Forhåpentligvis så har de resterende flaskene gått god for guffen. Så til mulige løsninger;
1) Er det farlig å drikke det?
2) Hvis guffen ikke avsetter smak - kan den drikkes?
3) Bør flaskene med synlig guffe helles ut?
4) Bør alt brygget helles ut for sikkerhetsskyld?
Kommer nok til å regjøre flaskene vesentlig bedre heretter.
Etter å ha lyst igjennom alle flaskene med lommelykt, ser jeg at et par av flaskene har en liten "klump" som flyter inne i flaskene. Forhåpentligvis så har de resterende flaskene gått god for guffen. Så til mulige løsninger;
1) Er det farlig å drikke det?
2) Hvis guffen ikke avsetter smak - kan den drikkes?
3) Bør flaskene med synlig guffe helles ut?
4) Bør alt brygget helles ut for sikkerhetsskyld?
Kommer nok til å regjøre flaskene vesentlig bedre heretter.