Jeg hadde to gjæringsfat med cider fra råepler. De hadde begge en øy som lignet en mugg-kake på overflaten. Lurer på om det faktisk er det og om brygget må kastes?
Prosessen: råsaft på selvplukket epler ble pasteurisert på 80 C i 30 min i Speidel. Har gjæret i 3 uker på 15 C temperaturkontrollert. Var veldig nøye med rengjøring og har ikke slitt med dette på øl.
Det luktet ikke særlig når jeg åpnet lokket. Men stakk godt i nesa når jeg luktet helt nedi fatet. Men det gjør vel alltid det?
Første gang jeg lager cider på råsaft, så lurer på om det er normalt? Eller om jeg må kaste dette...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Prosessen: råsaft på selvplukket epler ble pasteurisert på 80 C i 30 min i Speidel. Har gjæret i 3 uker på 15 C temperaturkontrollert. Var veldig nøye med rengjøring og har ikke slitt med dette på øl.
Det luktet ikke særlig når jeg åpnet lokket. Men stakk godt i nesa når jeg luktet helt nedi fatet. Men det gjør vel alltid det?
Første gang jeg lager cider på råsaft, så lurer på om det er normalt? Eller om jeg må kaste dette...
Sent from my iPhone using Tapatalk