munchener-malt som ekstrakt, hvor?

Noen som vet hvor man får tak i munchener malt som ekstrakt? Er det i det hele tatt mulig å få tak i?
Sjekket maltbua, Petit og VinOgBar, og der selges det kun som knust/uknust malt.
Har bare utstyr til ekstrakt-brygging, men kan vi bruke vanlig malt på noen måte? Noe liknende det man gjør når man bruker cara-malt?

-Christoffer & Joakim
 
Ifølge "Brewing Classic Styles" (Jamil Zainasheff og John Palmer) kan münchener malt trekkes som vanlig spesialmalt ("steeping", dvs trekkes i gryta til 70 grader) og fremdeles avgi smak. Dette gir nok ikke like bra utbytte som ved mesking, men du kan definitivt gjøre dette hvis det kun er snakk om tilsetning for smak (spesialmalt). Ønsker du større utbytte kan du også gjøre en "minimesk", søk på her på forum (Dalaker har skrevet en bra prosedyre)
 
Tilbake
Topp