Når man kjeder seg.

Da har jeg kokt de 2 og smakt.
Blackmalt har lite smak. En mild sjokoladesmak er det jeg får ut av den.
Carafa 2 hinter faktisk mot lakris og en god røstet smak som ikke er for påtrengende.
Nå er de begge satt til gjæring på en slurry fra den siste schwarzbieren. Både den og dobbelbocken jeg laget sist ble gjæret med 2308.
Er litt usikker på om jeg liker den gjæren.
Det er vel for tidlig å dømme enda. Mye kan skje under lagring. IMG_20201212_123417411-picsay.jpg
 
Da har jeg kokt de 2 og smakt.
Blackmalt har lite smak. En mild sjokoladesmak er det jeg får ut av den.
Carafa 2 hinter faktisk mot lakris og en god røstet smak som ikke er for påtrengende.
Nå er de begge satt til gjæring på en slurry fra den siste schwarzbieren. Både den og dobbelbocken jeg laget sist ble gjæret med 2308.
Er litt usikker på om jeg liker den gjæren.
Det er vel for tidlig å dømme enda. Mye kan skje under lagring. Vis vedlegget 48494
Du kjente ikke noe brent/røyk-aroma fra blackmaltet? Holder på med en oppskrift på Schwartzbier, og kunne godt tenkt meg å ha den helt svart, men da uten brent/røyk i både aroma og smak. Siden jeg ikke har noen erfaring med blackmalt er jeg derfor veldig usikker på mengden jeg kan bruke. Det du sier her antyder at jeg kan bruke kanskje opp mot 2% uten å regne med mye bidrag utenom farge … De røstede smakene planlegger jeg fra carafa special + et lettrøstet malt. Har brygget en del med carafa special II, og har en god formening om hva jeg kan bruke der. Det er derfor jeg nå har kjøpt inn 100g hver av de lettrøstede maltene til Bryggselv for å prøve å finne det jeg tror kan passe best …
 
Du kjente ikke noe brent/røyk-aroma fra blackmaltet? Holder på med en oppskrift på Schwartzbier, og kunne godt tenkt meg å ha den helt svart, men da uten brent/røyk i både aroma og smak. Siden jeg ikke har noen erfaring med blackmalt er jeg derfor veldig usikker på mengden jeg kan bruke. Det du sier her antyder at jeg kan bruke kanskje opp mot 2% uten å regne med mye bidrag utenom farge … De røstede smakene planlegger jeg fra carafa special + et lettrøstet malt. Har brygget en del med carafa special II, og har en god formening om hva jeg kan bruke der. Det er derfor jeg nå har kjøpt inn 100g hver av de lettrøstede maltene til Bryggselv for å prøve å finne det jeg tror kan passe best …
Nei ingen brent/røyk aroma eller smak. Den kan du nok trygt bruke for farge.
 
Tilbake
Topp