1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Når man kjeder seg.

En tråd i 'Bilder, video og øvrige media' startet av Mc., 18 Jun 2017.

  1. Mc.

    Mc.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hitra
    Da kan man f.eks ta 2 stk tomme ølflasker. En er grundig vasket og lagt i starsan, den andre bare skyllet med vann etter bruk og satt i kjelleren noen dager. Begge blir fylt med kokt vann og tilsatt 2 ts sukker fra en uåpnet pose. I mangel på ballonger som hadde vært mye morsommere teiper man en brødpose fast i flasketuten. Og såååå ventes det på at det skal skje noe. Og lærer noe nytt kanskje? Mest sannsynligvis ikke. Men man slipper å kjede seg. 20170618_202348.jpg
     
    Finn Berger, Forvirret, Staro og 2 andre liker dette.
  2. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Oslo
    Jeg har sett maling tørke, og jeg har sett gresset gro, men jeg har aldri sett en infeksjon vokse.

    Edit: Noe håp for en live-feed?
     
    Mc. liker dette.
  3. RETBergen

    RETBergen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Finn flere flasker, infiser dem med tappestav, hydrometer, slanger og ymse som normalt er i kontakt med ferdig øl. Sammenling FG med de rene flaskene og du kan dermed finne ut om du har bakterier i utstyret ditt.
     
  4. Mc.

    Mc.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hitra
    Blir vanskelig å finne en flaske til gjæringskaret, he he.
     
  5. Mc.

    Mc.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hitra
    Sender live en gang i døgnet :rolleyes:.
     
  6. Ekornskurken

    Ekornskurken
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Hvilken flaske er hvilken?:)
     
  7. Birhanen

    Birhanen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Eksperimentet er ikke sammenlignbart om de ikke står mørkt (grønn og brun flaske)
     
  8. Mc.

    Mc.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hitra
    Den til venstre er ikke vasket og lagt i starsan. Ingen tegn til liv enda. Kan sette dem på en mørk plass i vitenskapens navn.
     
  9. RETBergen

    RETBergen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bryggebord?
    IMG_20170628_185750.jpg
     
    Mc. liker dette.
  10. Mc.

    Mc.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hitra
    Fint, men svinaktig dyrt.
    Kikk etter kjøkkenbenker på Finn. Kom over en stor en i rustfri for 400. 2 kummer og benk ved siden av.
     
  11. Mc.

    Mc.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hitra
    Fremdeles ingen tegn til liv.
     
  12. Birhanen

    Birhanen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hmmmm.... kanskje svaret er at du satte til sukker fra en uåpnet pose....
     
  13. Mc.

    Mc.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hitra
    Var litt spent på om flasken som bare var skylt og satt i kjelleren hadde noen småtasser i seg som likte sukker.
     
  14. Birhanen

    Birhanen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg skjønner. Prøvde å være morsom.
     
  15. Mc.

    Mc.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hitra
    Ha ha ha! Nå tok jeg den :rolleyes:.
    Det tar litt tid.
     
  16. Mc.

    Mc.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hitra
    Prøver pasteurisering. Satte 4 flasker pluss en som var åpen og fyllt med vann for måling av temperatur i vann som holdt 70 grader.
    Det tok 25 minutter å varme opp vannet i den åpne flasken til 65 grader. Holdt det der i 30 minutter.
    Får lagre de noen mndr. og se om det er forskjell i smak eller karbonering. Muligens en infeksjon. 20170907_182528.jpg
     
    Arnemann liker dette.
  17. Mc.

    Mc.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hitra
    Prøvde med 3 nye flasker. Kom til 68 grader. Da hadde en flaske sprukket og en spratt korken av. Berget den siste. Den fikk 68 grader i 15 min ca.
    Verneutstyr er nok påkrevd.
     
    Arnemann liker dette.
  18. Arnemann

    Arnemann
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trondheim
    Veldig spennende at du poster resultatene av forsøket ditt! Jeg startet en tråd ang. dette for noen uker siden, der vi snakket om nettopp dette.

    https://forum.norbrygg.no/threads/pasteurisering-av-hjemmebrygg.37483/

    Jeg har ikke prøvd selv enda, men du har nok rett i at verneutstyr er lurt. Forøvrig må man opp til 72 C for å "pasteurisere" noe, så vidt jeg vet. Det meste av forskning jeg har funnet på området omhandler riktignok melk, men jeg antar at mye av kunnskapen også kan brukes innen brygging. Om man oppnår 72 C skal det holde med ett sekund på den temperaturen for å pasteurisere.

    Hvor høy karbonering har du i flaskene dine?
     
  19. Mc.

    Mc.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hitra
    Ja det stemmer med 72 grader i et par sekunder, men 65 grader i 30 minutter holder også. Spørs kanskje hvor mye man trenger å "drepe".
    Har ingen erfaring med dette. Tror nok jeg skal holde meg til 65 grader. Med mere solide flasker og korker er det nok ikke noe problem å komme opp i 72 grader. Men de flaskene jeg prøvde med var av den tynne sorten.
     
  20. Mc.

    Mc.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hitra
    En liten oppdatering.
    Etter 2 mndr med ingen tegn til liv tok jeg av plasten og satte flaskene i vinduskarmen i bryggerommet. Etter 2 uker fikk jeg selskap. Typisk nok mest i den flasken som ble behandlet med starsan. Men regner med at det er litt tilfeldig.
    Kjekt med selskap. 20170919_204607.jpg
     
    Finn Berger og RETBergen liker dette.

Del denne siden