I dag tok jeg opp en flaske av mitt nyeste brygg fra kjelleren, hvor det har stått kjørlig i en måneds tid.
Fornøyd limte jeg på etiketten (med H-melk) og satte flasken på kjøkkenbordet.
Etiketten ble såpass bra at jeg ville dokumentere det hele med et bilde, men kameraet lå i underetasjen.
Derfor småsprang jeg ned trappa, hentet kameraet og idet jeg setter foten på stuegulvet hører jeg et voldsomt smell, lyden av knust glass og så lyden av noe som skummer.
Samboeren min, som har sittet i sofaen hele tiden ser forskrekket bort på meg: Hva skjer?
Mitt kjære brygg gikk i lufta.
Det gikk i lufta med en sånn kraft at en av glassbitene knuste vinduet ved kjøkkenbordet!, hele stua og kjøkkenet ble fyllt av glassbiter.
Heldigvis ble hverken jeg eller samboeren min skadd. Jeg tenker med gru på hvordan utfallet hadde blitt dersom flaska hadde eksplodert når jeg satte på etiketten.
Puhh!
Men dette setter meg i litt av en klemme.
I kjelleren står det fortsatt nesten 3 fulle kasser av det samme brygget.
Jeg har hatt to flasker av det samme brygget i kjøleskapet og drukket de uten at de gikk av tidligere.
Når jeg brygget, tilsatte jeg ca. 6gram sukker pr liter
Denne gangen flasket jeg med bordmodellen fra Petit. Den var innmari hard å flaske med, såpass at flaskene hang fast i koppen som presser på korka.
Flaska som gikk av var ikke helt fylt med øl, kun såvidt opp i halsen på flaska.
Hva gjør jeg for å "desarmere" resten av brygget?
Vil gjerne bruke det, for det er brygget i anledning bryllupet vårt som er om 2 uker... så rekker ikke brygge en erstatning for "eksplosjons alen"
Fornøyd limte jeg på etiketten (med H-melk) og satte flasken på kjøkkenbordet.
Etiketten ble såpass bra at jeg ville dokumentere det hele med et bilde, men kameraet lå i underetasjen.
Derfor småsprang jeg ned trappa, hentet kameraet og idet jeg setter foten på stuegulvet hører jeg et voldsomt smell, lyden av knust glass og så lyden av noe som skummer.
Samboeren min, som har sittet i sofaen hele tiden ser forskrekket bort på meg: Hva skjer?
Mitt kjære brygg gikk i lufta.
Det gikk i lufta med en sånn kraft at en av glassbitene knuste vinduet ved kjøkkenbordet!, hele stua og kjøkkenet ble fyllt av glassbiter.
Heldigvis ble hverken jeg eller samboeren min skadd. Jeg tenker med gru på hvordan utfallet hadde blitt dersom flaska hadde eksplodert når jeg satte på etiketten.
Puhh!
Men dette setter meg i litt av en klemme.
I kjelleren står det fortsatt nesten 3 fulle kasser av det samme brygget.
Jeg har hatt to flasker av det samme brygget i kjøleskapet og drukket de uten at de gikk av tidligere.
Når jeg brygget, tilsatte jeg ca. 6gram sukker pr liter
Denne gangen flasket jeg med bordmodellen fra Petit. Den var innmari hard å flaske med, såpass at flaskene hang fast i koppen som presser på korka.
Flaska som gikk av var ikke helt fylt med øl, kun såvidt opp i halsen på flaska.
Hva gjør jeg for å "desarmere" resten av brygget?
Vil gjerne bruke det, for det er brygget i anledning bryllupet vårt som er om 2 uker... så rekker ikke brygge en erstatning for "eksplosjons alen"