Trenger litt hjelp av dere bryggeguruer der ute og har da noen spørsmål:
Ønsker å prøve med klarningsmiddel for vår IPA og tjekkiske pils. Disse øllene ble brygget 19 november og er nå ferdig gjæret. IPA'en er satt i kjøleskap for coldcrushing før denne skal tappes på fat. Har da tenkt å kjøre dette gjennom 1 micron filter før karbonisering. Spørsmålet er da: Er det for sent å tilsette "Brewers Clarex"? Ser flere nevner at dette bør tilsettes sammen med pitching av gjær. Har noen prøvd å tilsette dette etter primærgjæring, og i såfall med hvilken effekt?
Har også tenkt å gjøre det sammen med den tjekkiske pilsen vår. Denne står nå for lagring på 4°C i kjøleskapet og skal stå der og kose seg i tre uker.
Har disse kommet så langt i gjæringsløpet at det bør brukes gelatin som klarning eller kan det gå med Clarex'en? Det som frister er jo ikke bare klarningen men også den glutenreduserende effekten Clarex har.
Synspunkter? Tips? Alt mottas med takk
MVH Pål.
Ønsker å prøve med klarningsmiddel for vår IPA og tjekkiske pils. Disse øllene ble brygget 19 november og er nå ferdig gjæret. IPA'en er satt i kjøleskap for coldcrushing før denne skal tappes på fat. Har da tenkt å kjøre dette gjennom 1 micron filter før karbonisering. Spørsmålet er da: Er det for sent å tilsette "Brewers Clarex"? Ser flere nevner at dette bør tilsettes sammen med pitching av gjær. Har noen prøvd å tilsette dette etter primærgjæring, og i såfall med hvilken effekt?
Har også tenkt å gjøre det sammen med den tjekkiske pilsen vår. Denne står nå for lagring på 4°C i kjøleskapet og skal stå der og kose seg i tre uker.
Har disse kommet så langt i gjæringsløpet at det bør brukes gelatin som klarning eller kan det gå med Clarex'en? Det som frister er jo ikke bare klarningen men også den glutenreduserende effekten Clarex har.
Synspunkter? Tips? Alt mottas med takk
MVH Pål.