Hei. Min første post her, er ganske så ny i gamet...
Mitt spørsmål er kort og godt hvor lenge vørteren skal stå før gjæringen setter i gang? Har 20 liter American Pale Ale kjøpt på BryggSelv som har stått i 2 døgn uten at det skjer noe særlig. En del skum har det blitt, men ikke noe action i gjærlåsen enda. Brukte Safe 05 (tror jeg den heter?) og tilsatte 250 gram sukker etter tips på nettet. Alt av utstyr var sterrilt og gjæren ble aktivert på korrekt måte så vidt jeg vet.
Noen forslag? Eller tar det bare litt tid?
Mitt spørsmål er kort og godt hvor lenge vørteren skal stå før gjæringen setter i gang? Har 20 liter American Pale Ale kjøpt på BryggSelv som har stått i 2 døgn uten at det skjer noe særlig. En del skum har det blitt, men ikke noe action i gjærlåsen enda. Brukte Safe 05 (tror jeg den heter?) og tilsatte 250 gram sukker etter tips på nettet. Alt av utstyr var sterrilt og gjæren ble aktivert på korrekt måte så vidt jeg vet.
Noen forslag? Eller tar det bare litt tid?