Natron NaHCO3 noe vits?

BrewBrat

Norbrygg-medlem
Hei!
Litt newbie i vannjustering her.
Jeg lurte på om det er noe vits å tilsette natron i mesken for annet enn å heve pH?
Jeg har brukt brewfather sin kalkulator og den mener jeg skal bruke så og så mye natron i mesken, men jeg må jo igjen bruke melkesyre for å redusere pH igjen. Har den ingen smaksmessig eller andre betydninger for resultatet? Target profilen har jo en vesentlig høyere andel HCO3- så vil tro det er derfor den vil at jeg skal tilsette det.
 
Hei!
Litt newbie i vannjustering her.
Jeg lurte på om det er noe vits å tilsette natron i mesken for annet enn å heve pH?
Jeg har brukt brewfather sin kalkulator og den mener jeg skal bruke så og så mye natron i mesken, men jeg må jo igjen bruke melkesyre for å redusere pH igjen. Har den ingen smaksmessig eller andre betydninger for resultatet? Target profilen har jo en vesentlig høyere andel HCO3- så vil tro det er derfor den vil at jeg skal tilsette det.

Natron har en lignende effekt på smaken som kalsiumklorid, men gir fort saltsmak. Jeg bruker det bare unntaksvis, og bare for å heve pH'en. Men normalt vil jeg heller bruke kalk til det. (Jeg har funnet at det funker ganske bra når pH'en er så lav at du trenger å heve den. Men ved høyere pH er kalk lite løsbart.)

For smakseffekten vil jeg heller bruke kalsiumklorid, som tilfører kalsium, også. Det er det jo for lite av i normalt norsk vann.

Å tilsette natron når du så må senke pH'en fordi pH'en da blir for høy, virker helt meningsløst. Men gitt at pH er der du vil ha den, men at du trenger å tilsette et salt som understreker maltet i smaksprofilen, kunne du kanskje brukt like deler kalsiumklorid og natron?
 
Natron har en lignende effekt på smaken som kalsiumklorid, men gir fort saltsmak. Jeg bruker det bare unntaksvis, og bare for å heve pH'en. Men normalt vil jeg heller bruke kalk til det. (Jeg har funnet at det funker ganske bra når pH'en er så lav at du trenger å heve den. Men ved høyere pH er kalk lite løsbart.)

For smakseffekten vil jeg heller bruke kalsiumklorid, som tilfører kalsium, også. Det er det jo for lite av i normalt norsk vann.

Å tilsette natron når du så må senke pH'en fordi pH'en da blir for høy, virker helt meningsløst. Men gitt at pH er der du vil ha den, men at du trenger å tilsette et salt som understreker maltet i smaksprofilen, kunne du kanskje brukt like deler kalsiumklorid og natron?
Så da er det som jeg mistenkte, helt meningsløst. Takker for utfyllende svar
 
Tilbake
Topp