1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Naturlig karbonering på fat og etterfylling med CO2

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av Yerko, 13 Mai 2016.

  1. Yerko

    Yerko
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Langhus
    Jeg har naturligkarbonert et øl, er det meningen at når man etter 5 dager og kobler på co2 for å se om fatet er tett :p at man klarer å fylle på mer Co2 ? når jeg var ferdig med å pushe ut oksygen fylte jeg opp fatet med 2bar, i går så kunne jeg fylle mer, samme i dag. Overkarbonerer jeg nå? Eller er dette helt vanlig ? Siste året har jeg for det meste tvangskarbonert.
     
  2. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Fylkesstyre Oslo
    Fylkesstyre

    Kommer helt an på mengden sukker og temperatur.
    Når du karbonerer naturlig, setter du fatet varmt, og da tar ølet i mindre grad opp CO2 fra headspace. Noe må påregnes frem til den naturlige karboneringen har gjort seg ferdig.
     
    Yerko liker dette.

Del denne siden