[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: OHLs julebayer
Øltype: Münchener Dunkel
Antall poeng i konkurransen: 40,1 av 50
OG: 1.064
FG: 1.021
Farve (beregnet): ? EBC
Beregnet bitter: ca 25 IBU
Vørtermengde: 75 l
Sluttvolum: 75 l
Malt & sukker
15000 gram 68,0 % Münchener, ekstra lys (petit) ? EBC
5000 gram 22,7 % Pilsnermalt ? EBC
500 gram 2,3 % Aromatic malt ? EBC
500 gram 2,3 % Belgian Special-B ? EBC
1000 gram 4,5 % Crystal 60L ? EBC
50 gram 0,2 % Black malt ? EBC
Vann
? liter til innmesking
? liter til skylling
Meskeskjema
? min 68-69 ºC
Humle
70 gram Nordbrauer 10,2 % alfa koketid 60 min
60 gram Hallertau 4,7 % alfa koketid 5 min
Krydder og andre tilsetninger
Koketid
Total koketid vørter: 60 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Blanding av Wyeast Munich Lager og Czech Pils
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring ? dager ved 8-10 ºC
Øvrig informasjon
Filtrert: ?
CO2: ?
Bryggedato: ?
Tappedato: ?
Kommentar: Måtte "jukse litt" for å få den mørk nok: hadde oppi 175 g black malt i mesken under skylling og 150+150 g steepet i kjele under oppkoking. Den lyse munchenermalten gir nesten ikke mer farge enn pilsnermalt![/size][/tt]
Navn på brygget: OHLs julebayer
Øltype: Münchener Dunkel
Antall poeng i konkurransen: 40,1 av 50
OG: 1.064
FG: 1.021
Farve (beregnet): ? EBC
Beregnet bitter: ca 25 IBU
Vørtermengde: 75 l
Sluttvolum: 75 l
Malt & sukker
15000 gram 68,0 % Münchener, ekstra lys (petit) ? EBC
5000 gram 22,7 % Pilsnermalt ? EBC
500 gram 2,3 % Aromatic malt ? EBC
500 gram 2,3 % Belgian Special-B ? EBC
1000 gram 4,5 % Crystal 60L ? EBC
50 gram 0,2 % Black malt ? EBC
Vann
? liter til innmesking
? liter til skylling
Meskeskjema
? min 68-69 ºC
Humle
70 gram Nordbrauer 10,2 % alfa koketid 60 min
60 gram Hallertau 4,7 % alfa koketid 5 min
Krydder og andre tilsetninger
Koketid
Total koketid vørter: 60 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Blanding av Wyeast Munich Lager og Czech Pils
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring ? dager ved 8-10 ºC
Øvrig informasjon
Filtrert: ?
CO2: ?
Bryggedato: ?
Tappedato: ?
Kommentar: Måtte "jukse litt" for å få den mørk nok: hadde oppi 175 g black malt i mesken under skylling og 150+150 g steepet i kjele under oppkoking. Den lyse munchenermalten gir nesten ikke mer farge enn pilsnermalt![/size][/tt]