NM 05 MA1 - Altbier - Eduard Möllenkamp

[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Osloer Alt
Øltype: K. Altbier
Antall poeng i konkurransen: 39,75 av 50
OG: 1.048
FG: 1.018
Farve (beregnet): ? EBC
Beregnet bitter: ? IBU
Vørtermengde: 24 l
Sluttvolum:  24 l

Malt & sukker
1390 gram  24,8 %    pilsmalt          3 EBC   
3000 gram  53,4 %    münchnermalt    15 EBC
720 gram  12,8 %    aromamalt      150 EBC 
475 gram  8,5 %    hvetemalt        3 EBC 
  30 gram  0,5 %    chocolate malt  800 EBC

Vann
? liter til innmesking
? liter til skylling

Meskeskjema
20 min    55 ºC
30 min    62 ºC
25 min    70 ºC
10 min    76 ºC

Humle
45 gram  Hallertau Perle  8,0 % alfa  pellets  koketid 90 min

Krydder og andre tilsetninger
3 gram    Irish Moss          koketid ? min

Koketid
Total koketid vørter: 90 min

Gjær
Betegnelsen på gjæren:  Saf-Ale S-04 Tørr 1 pose

Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring    14 dager ved 19 ºC
Modning/sekundærgjæring  10 dager ved 19 ºC
Lagring                  10 dager ved 19 ºC

Øvrig informasjon
Filtrert: nei
CO2: naturlig
Bryggedato: 17.06.2004
Tappedato:  01.07.2004

Kommentar: 7,5 sukker til priming / liter[/size][/tt]
 
Tilbake
Topp