[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Bjørgos Beste Bitter
Øltype: B. Eng. best bitter
Antall poeng i konkurransen: 35,33 av 50
OG: 1040
FG: 1008
Farve (beregnet): ? EBC
Beregnet bitter: 32 IBU
Vørtermengde: 45 l
Sluttvolum: 42 l
Malt & sukker
12500 gram 92 % Pale Ale malt ? EBC
550 gram 3,8 % krystallmalt ? EBC
550 gram 3,8 % carapilsnerr ? EBC
50 gram >0,37 % sjokolademalt ? EBC
Vann
? liter til innmesking
? liter til skylling
Meskeskjema
30 min 55 gr C
30 min 64 gr C
20 min 70 gr C
Humle
34 gram Nordbrauer 10,2 % alfa pellets koketid 60 min
70 gram Cluster 7,1 % alfa pellets koketid 15 min
35 gram Fuggle 5,7 % alfa pellets koketid 15 min
15 gram Cluster 7,1 % alfa pellets koketid 0 min
15 gram Cascade 6,7 % alfa hel koketid 0 min
Krydder og andre tilsetninger
Koketid
Total koketid vørter: 60 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast London Ale II 125 ml flytende gjær
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 6 dager ved 19 gr C
Modning/sekundærgjæring 4 dager ved 19 gr C
lagring 90 dager ved 8 gr C
Øvrig informasjon
Filtrert: nei
CO2: naturlig
Bryggedato: 18.11.2006
Tappedato: 28.11.2006
Kommentar: [/size][/tt]
Navn på brygget: Bjørgos Beste Bitter
Øltype: B. Eng. best bitter
Antall poeng i konkurransen: 35,33 av 50
OG: 1040
FG: 1008
Farve (beregnet): ? EBC
Beregnet bitter: 32 IBU
Vørtermengde: 45 l
Sluttvolum: 42 l
Malt & sukker
12500 gram 92 % Pale Ale malt ? EBC
550 gram 3,8 % krystallmalt ? EBC
550 gram 3,8 % carapilsnerr ? EBC
50 gram >0,37 % sjokolademalt ? EBC
Vann
? liter til innmesking
? liter til skylling
Meskeskjema
30 min 55 gr C
30 min 64 gr C
20 min 70 gr C
Humle
34 gram Nordbrauer 10,2 % alfa pellets koketid 60 min
70 gram Cluster 7,1 % alfa pellets koketid 15 min
35 gram Fuggle 5,7 % alfa pellets koketid 15 min
15 gram Cluster 7,1 % alfa pellets koketid 0 min
15 gram Cascade 6,7 % alfa hel koketid 0 min
Krydder og andre tilsetninger
Koketid
Total koketid vørter: 60 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast London Ale II 125 ml flytende gjær
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 6 dager ved 19 gr C
Modning/sekundærgjæring 4 dager ved 19 gr C
lagring 90 dager ved 8 gr C
Øvrig informasjon
Filtrert: nei
CO2: naturlig
Bryggedato: 18.11.2006
Tappedato: 28.11.2006
Kommentar: [/size][/tt]