[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Pseudodekokstegmeskpils
Øltype: Tysk pils
Antall poeng i konkurransen: 38,00 av 50
OG: 1050
FG: 1014
Farve (beregnet): 3.3 EBC
Beregnet bitter: 34.3 IBU
Vørtermengde: 43 l
Sluttvolum: 43 l
Malt & sukker
9000 gram 100 % Pilsnermalt, Castle 2 EBC
Vann
27 l til innmesking
32 l til skylling
Meskeskjema
20 min 52 °C
30 min 60 °C
30 min 70 °C
10 min 76 °C
Humle
80 gram Halertau Pellet 4.1 %-alfa 80 min
35 gram Halertau Pellet 4.1 %-alfa 30 min
25 gram Saaz Pellet 3.75 %-alfa 1 min
Krydder og andre tilsetninger
Koketid
Total koketid vørter: 80 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 2042 Flytende 2500ml
Kommentar til gjær: starter
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 14 dager ved 11 °C
Lagring 80 dager ved 1 °C
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Tilsatt
Bryggedato: 23.11.2007
Tappedato: 21.12.2007
Kommentar: Dekoksjonsmesk, tok ut 4l mesk kokte, og tisatte tilbake på mashout trinn.[/tt]
Navn på brygget: Pseudodekokstegmeskpils
Øltype: Tysk pils
Antall poeng i konkurransen: 38,00 av 50
OG: 1050
FG: 1014
Farve (beregnet): 3.3 EBC
Beregnet bitter: 34.3 IBU
Vørtermengde: 43 l
Sluttvolum: 43 l
Malt & sukker
9000 gram 100 % Pilsnermalt, Castle 2 EBC
Vann
27 l til innmesking
32 l til skylling
Meskeskjema
20 min 52 °C
30 min 60 °C
30 min 70 °C
10 min 76 °C
Humle
80 gram Halertau Pellet 4.1 %-alfa 80 min
35 gram Halertau Pellet 4.1 %-alfa 30 min
25 gram Saaz Pellet 3.75 %-alfa 1 min
Krydder og andre tilsetninger
Koketid
Total koketid vørter: 80 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 2042 Flytende 2500ml
Kommentar til gjær: starter
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 14 dager ved 11 °C
Lagring 80 dager ved 1 °C
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Tilsatt
Bryggedato: 23.11.2007
Tappedato: 21.12.2007
Kommentar: Dekoksjonsmesk, tok ut 4l mesk kokte, og tisatte tilbake på mashout trinn.[/tt]