[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Wundebayer
Øltype: Munchener dunkel
Antall poeng i konkurransen: 33,67 av 50
OG: 1.044
FG: 1.011
Farve (beregnet): 52,1 EBC
Beregnet bitter: 23,9 IBU
Vørtermengde: 25 l
Sluttvolum: 24 l
Malt & sukker
4000 gram 78,9 % Munchener 14 EBC
500 gram 9.8 % Carapils 20 EBC
500 gram 9.8 % Amber 45 EBC
75 gram 1,5 % Chocolate 900 EBC
Vann
12,5 l til innmesking
25 l til skylling
Meskeskjema
60 min 63 °C
Humle
65 gram Hallertauer hersbrucker Hel 3,4 %-alfa 60 min
20 gram Hallertauer hersbrucker Hel 3,4 %-alfa 10 min
Krydder og andre tilsetninger
Koketid
Total koketid vørter: 75 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 2206 "Bavarian lager" XL Flytende 125 ml
Kommentar til gjær: 1,5 liters gjæstarter
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 19 dager ved 12 °C
Modning/sekundærgjæring 17 dager ved 12 °C
Lagring 21 dager ved 5 °C
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 9.02.2008
Tappedato: 28.02.2008
Kommentar: [/tt]
Navn på brygget: Wundebayer
Øltype: Munchener dunkel
Antall poeng i konkurransen: 33,67 av 50
OG: 1.044
FG: 1.011
Farve (beregnet): 52,1 EBC
Beregnet bitter: 23,9 IBU
Vørtermengde: 25 l
Sluttvolum: 24 l
Malt & sukker
4000 gram 78,9 % Munchener 14 EBC
500 gram 9.8 % Carapils 20 EBC
500 gram 9.8 % Amber 45 EBC
75 gram 1,5 % Chocolate 900 EBC
Vann
12,5 l til innmesking
25 l til skylling
Meskeskjema
60 min 63 °C
Humle
65 gram Hallertauer hersbrucker Hel 3,4 %-alfa 60 min
20 gram Hallertauer hersbrucker Hel 3,4 %-alfa 10 min
Krydder og andre tilsetninger
Koketid
Total koketid vørter: 75 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 2206 "Bavarian lager" XL Flytende 125 ml
Kommentar til gjær: 1,5 liters gjæstarter
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 19 dager ved 12 °C
Modning/sekundærgjæring 17 dager ved 12 °C
Lagring 21 dager ved 5 °C
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 9.02.2008
Tappedato: 28.02.2008
Kommentar: [/tt]