1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

NM 08 SS3 - Barley Wine - Bjørn Magne Idland & Merete Antonsen (Oslo)

En tråd i 'Sterk spesialøl' startet av Webmaster, 8 Apr 2008.

  1. Webmaster

    Webmaster
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    [tt][size=10pt]Generell informasjon
    Navn på brygget: Old Stoner
    Øltype: American Barley Wine
    Antall poeng i konkurransen: 41,33 av 50
    OG: 1.101
    FG: 1.024
    Farve (beregnet): 44 EBC
    Beregnet bitter: 132 IBU
    Vørtermengde: 24 l
    Sluttvolum: 19 l

    Malt & sukker
    9100 gram 73.7 % Pale malt            5 EBC
    2100 gram 17  % Munchner malt      25 EBC
    800 gram  6.5 % Cara Munchner malt 120 EBC
    340 gram  2.7 % Crystal            120 EBC

    Vann
    41 l til innmesking
    10 l til skylling

    Meskeskjema
    75 min 67 °C
    10 min 74 °C

    Humle
    57 gram Columbus    Pellet 13  %-alfa FWH 
    85 gram Chinook    Pellet 11.7 %-alfa  60 min
    28 gram Centennial  Pellet 8.8  %-alfa  2 min

    Krydder og andre tilsetninger
    2 gram Irish Moss koketid 10 min

    Koketid
    Total koketid vørter: 70 min

    Gjær
    Betegnelsen på gjæren: Wyeast 1056 American Ale Flytende
    Kommentar til gjær: Gjærkake fra Pale Ale brygg

    Gjæringstemperatur og -tid
    Gjæring/primærgjæring    21 dager ved 20 °C
    Modning/sekundærgjæring  60 dager ved 20 °C
    Lagring                104 dager ved 13 °C

    Øvrig informasjon
    Filtrert: Nei
    CO2: Naturlig
    Bryggedato: 9.09.2007
    Tappedato: 1.12.2008

    Kommentar: Tilsatte 95g sukker og en pakke Nottingham tørrgjær ved tapping på flaske.[/tt]
     
  2. dagwayne

    dagwayne
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hei.

    Jeg er rimelig ny i bryggefaget, og har følgende spørsmål å spørre:

    Det står i oppskriften at vørtermengde er 24 liter, og sluttvolumet er 19 liter.

    Videre står det :  Vann
    41 l til innmesking
    10 l til skylling

    Dette blir jo 51 liter.

    Betyr dette at 32 liter "forsvinner" under meskingen og koking??


    Håper noen kan hjelpe med svar til en uvitende!!  ;-)
     
  3. bidland

    bidland
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Hei,
    Det høres litt rart ut, ja.
    Lenge siden denne ble brygga, så jeg må sjekke loggen om det kan være tastet inn feil her. Får ikke gjort det før i neste uke, så evt. kan du Google "Denny Conn Old Stoner barley wine" og se på original oppskriften.

    Husker at den var ekstremt bitter i begynnelsen, men når den fikk litt tid på seg så ble den ganske morsom.

    Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
     
  4. kintii

    kintii
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Mandal
    Jeg antar at det er en skriveleif her. Skal nok være 14 liter til innmesking og 10 liter til skylling.
     

Del denne siden