[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Old Stoner
Øltype: American Barley Wine
Antall poeng i konkurransen: 41,33 av 50
OG: 1.101
FG: 1.024
Farve (beregnet): 44 EBC
Beregnet bitter: 132 IBU
Vørtermengde: 24 l
Sluttvolum: 19 l
Malt & sukker
9100 gram 73.7 % Pale malt 5 EBC
2100 gram 17 % Munchner malt 25 EBC
800 gram 6.5 % Cara Munchner malt 120 EBC
340 gram 2.7 % Crystal 120 EBC
Vann
41 l til innmesking
10 l til skylling
Meskeskjema
75 min 67 °C
10 min 74 °C
Humle
57 gram Columbus Pellet 13 %-alfa FWH
85 gram Chinook Pellet 11.7 %-alfa 60 min
28 gram Centennial Pellet 8.8 %-alfa 2 min
Krydder og andre tilsetninger
2 gram Irish Moss koketid 10 min
Koketid
Total koketid vørter: 70 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 1056 American Ale Flytende
Kommentar til gjær: Gjærkake fra Pale Ale brygg
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 21 dager ved 20 °C
Modning/sekundærgjæring 60 dager ved 20 °C
Lagring 104 dager ved 13 °C
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 9.09.2007
Tappedato: 1.12.2008
Kommentar: Tilsatte 95g sukker og en pakke Nottingham tørrgjær ved tapping på flaske.[/tt]
Navn på brygget: Old Stoner
Øltype: American Barley Wine
Antall poeng i konkurransen: 41,33 av 50
OG: 1.101
FG: 1.024
Farve (beregnet): 44 EBC
Beregnet bitter: 132 IBU
Vørtermengde: 24 l
Sluttvolum: 19 l
Malt & sukker
9100 gram 73.7 % Pale malt 5 EBC
2100 gram 17 % Munchner malt 25 EBC
800 gram 6.5 % Cara Munchner malt 120 EBC
340 gram 2.7 % Crystal 120 EBC
Vann
41 l til innmesking
10 l til skylling
Meskeskjema
75 min 67 °C
10 min 74 °C
Humle
57 gram Columbus Pellet 13 %-alfa FWH
85 gram Chinook Pellet 11.7 %-alfa 60 min
28 gram Centennial Pellet 8.8 %-alfa 2 min
Krydder og andre tilsetninger
2 gram Irish Moss koketid 10 min
Koketid
Total koketid vørter: 70 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 1056 American Ale Flytende
Kommentar til gjær: Gjærkake fra Pale Ale brygg
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 21 dager ved 20 °C
Modning/sekundærgjæring 60 dager ved 20 °C
Lagring 104 dager ved 13 °C
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 9.09.2007
Tappedato: 1.12.2008
Kommentar: Tilsatte 95g sukker og en pakke Nottingham tørrgjær ved tapping på flaske.[/tt]