[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Smoke on the Water
Kode: RAU665
Hovedklasse: 2. Mørk lager
Øltype: 2.G. Rauchbier
Antall poeng i konkurransen: 41,66 av 50
OG: 1054
FG: 1016
Farve (beregnet): 32 EBC
Beregnet bitter: 30,7 IBU, med formel 'Rager'.
Vørtermengde: 33 l
Sluttvolum: 29 l
Malt & sukker
2800 gram 45,16 % Münchener malt 17,7 EBC
1700 gram 27,42 % Pilsner malt 2 EBC
1100 gram 17,74 % Røkt pilsner malt 2 EBC
500 gram 8,06 % Crystal malt 157,6 EBC
100 gram 1,61 % Chocolate malt 886,5 EBC
Meskeskjema
27 min 53 °C
40 min 66 °C
Humle
66 gram Hallertau Mittelfrüh Pellet 4,1 %-alfa 90 min
40 gram Saaz Pellet 3,2 %-alfa 0 min
Koketid
Total koketid vørter: 80 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 2278 Czech Pils Bunnfall 500 ml
Kommentar til gjær: 9. generasjon (først startet 23/2-09)
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring: 20 dager ved 9 grader
Lagring: 28 dager ved 0 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Ja
CO2: Tilsatt
Bryggedato: 11.01.2010
Tappedato: 2.03.2010
Kommentar: 1100 g pilsner malt røkt over bjørkeved et par dager før bryggingen. Saaz humle trekkes 10 minutter etter kokeslutt[/tt]
Navn på brygget: Smoke on the Water
Kode: RAU665
Hovedklasse: 2. Mørk lager
Øltype: 2.G. Rauchbier
Antall poeng i konkurransen: 41,66 av 50
OG: 1054
FG: 1016
Farve (beregnet): 32 EBC
Beregnet bitter: 30,7 IBU, med formel 'Rager'.
Vørtermengde: 33 l
Sluttvolum: 29 l
Malt & sukker
2800 gram 45,16 % Münchener malt 17,7 EBC
1700 gram 27,42 % Pilsner malt 2 EBC
1100 gram 17,74 % Røkt pilsner malt 2 EBC
500 gram 8,06 % Crystal malt 157,6 EBC
100 gram 1,61 % Chocolate malt 886,5 EBC
Meskeskjema
27 min 53 °C
40 min 66 °C
Humle
66 gram Hallertau Mittelfrüh Pellet 4,1 %-alfa 90 min
40 gram Saaz Pellet 3,2 %-alfa 0 min
Koketid
Total koketid vørter: 80 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 2278 Czech Pils Bunnfall 500 ml
Kommentar til gjær: 9. generasjon (først startet 23/2-09)
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring: 20 dager ved 9 grader
Lagring: 28 dager ved 0 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Ja
CO2: Tilsatt
Bryggedato: 11.01.2010
Tappedato: 2.03.2010
Kommentar: 1100 g pilsner malt røkt over bjørkeved et par dager før bryggingen. Saaz humle trekkes 10 minutter etter kokeslutt[/tt]