[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Royal Imperial Stout
Kode: ROY000
Hovedklasse: 5. Sterke spesialøl
Øltype: 5.D. Imperial Stout
Antall poeng i konkurransen: 41,66 av 50
OG: 1.090
FG: 1.028
Farve (beregnet): EBC
Beregnet bitter: 81 IBU, med formel 'Tinseth'.
Vørtermengde: 55 l
Sluttvolum: 47 l
Malt & sukker
20000 gram 79 % Pale ale malt
2000 gram 8 % Hvetemalt
400 gram 1,6 % Krystallmalt
364 gram 1,4 % Roasted Barley
500 gram 2 % Svartmalt
600 gram 2,3 % Sjokolademalt
1550 gram 6 % Bjørns lettkokte havregryn
Vann
75 l til innmesking
Meskeskjema
90 min 66 °C
Humle
268 gram Nordbrauer Pellet 8,9 %-alfa 60 min
90 gram Styrean Golding Pellet 3,6 %-alfa 20 min
110 gram Fuggles Pellet 5,8 %-alfa 15 min
195 gram Cascade Pellet 7,5 %-alfa 5 min
Krydder og andre tilsetninger
250 gram Muscovadosukker koketid 60 min
100 gram Lakrisrot koketid 15 min
27 gram kalsiumkarbonat i mesken
13 gram kalsiumsulfat i mesken
Koketid
Total koketid vørter: 90 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 1028 London Ale Flytende 125
Kommentar til gjær: Tilsatte også 30 gram Irish Moss, 20 min.
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring: 30 dager ved 18-20 grader
Lagring: 400 dager ved 6- 8 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 15.01.2009
Tappedato: 15.02.2009
Kommentar: Vørteren splittet i to brygg som ble kokt i separate kar. Den sterkeste delen ble en imperial stout på ca 8,8 prosent, mens den svakere delen ble en porter på ca 5 prosent. Det var vanskelig å beregne hvor mye av malten som hadde gått til imperial stout'en, ettersom vørterstyrken ble avgjort av måling av OG snarere enn beregninger. Burde nok tilsatt mer kritt og gips. Flaskeversjonen er langt mer aromatisk og smaksrik enn fatversjonen, som virker litt tynn.[/tt]
Navn på brygget: Royal Imperial Stout
Kode: ROY000
Hovedklasse: 5. Sterke spesialøl
Øltype: 5.D. Imperial Stout
Antall poeng i konkurransen: 41,66 av 50
OG: 1.090
FG: 1.028
Farve (beregnet): EBC
Beregnet bitter: 81 IBU, med formel 'Tinseth'.
Vørtermengde: 55 l
Sluttvolum: 47 l
Malt & sukker
20000 gram 79 % Pale ale malt
2000 gram 8 % Hvetemalt
400 gram 1,6 % Krystallmalt
364 gram 1,4 % Roasted Barley
500 gram 2 % Svartmalt
600 gram 2,3 % Sjokolademalt
1550 gram 6 % Bjørns lettkokte havregryn
Vann
75 l til innmesking
Meskeskjema
90 min 66 °C
Humle
268 gram Nordbrauer Pellet 8,9 %-alfa 60 min
90 gram Styrean Golding Pellet 3,6 %-alfa 20 min
110 gram Fuggles Pellet 5,8 %-alfa 15 min
195 gram Cascade Pellet 7,5 %-alfa 5 min
Krydder og andre tilsetninger
250 gram Muscovadosukker koketid 60 min
100 gram Lakrisrot koketid 15 min
27 gram kalsiumkarbonat i mesken
13 gram kalsiumsulfat i mesken
Koketid
Total koketid vørter: 90 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 1028 London Ale Flytende 125
Kommentar til gjær: Tilsatte også 30 gram Irish Moss, 20 min.
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring: 30 dager ved 18-20 grader
Lagring: 400 dager ved 6- 8 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 15.01.2009
Tappedato: 15.02.2009
Kommentar: Vørteren splittet i to brygg som ble kokt i separate kar. Den sterkeste delen ble en imperial stout på ca 8,8 prosent, mens den svakere delen ble en porter på ca 5 prosent. Det var vanskelig å beregne hvor mye av malten som hadde gått til imperial stout'en, ettersom vørterstyrken ble avgjort av måling av OG snarere enn beregninger. Burde nok tilsatt mer kritt og gips. Flaskeversjonen er langt mer aromatisk og smaksrik enn fatversjonen, som virker litt tynn.[/tt]