1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

NM 10 SSP1 - Royal Imperial Stout - Tore Bjørgo (Asker)

En tråd i 'Sterk spesialøl' startet av Webmaster, 28 Apr 2010.

  1. Webmaster

    Webmaster
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    [tt][size=10pt]Generell informasjon
    Navn på brygget: Royal Imperial Stout
    Kode: ROY000
    Hovedklasse: 5. Sterke spesialøl
    Øltype: 5.D. Imperial Stout
    Antall poeng i konkurransen: 41,66 av 50
    OG: 1.090
    FG: 1.028
    Farve (beregnet): EBC
    Beregnet bitter: 81 IBU, med formel 'Tinseth'.
    Vørtermengde: 55 l
    Sluttvolum:   47 l

    Malt & sukker
    20000 gram 79   % Pale ale malt
    2000 gram  8   % Hvetemalt
     400 gram  1,6 % Krystallmalt
     364 gram  1,4 % Roasted Barley
     500 gram  2   % Svartmalt
     600 gram  2,3 % Sjokolademalt
    1550 gram  6   % Bjørns lettkokte havregryn

    Vann
    75 l til innmesking

    Meskeskjema
    90 min 66 °C

    Humle
    268 gram Nordbrauer      Pellet 8,9 %-alfa 60 min
    90 gram Styrean Golding Pellet 3,6 %-alfa 20 min
    110 gram Fuggles         Pellet 5,8 %-alfa 15 min
    195 gram Cascade         Pellet 7,5 %-alfa  5 min

    Krydder og andre tilsetninger
    250 gram Muscovadosukker koketid 60 min
    100 gram Lakrisrot       koketid 15 min
    27  gram kalsiumkarbonat i mesken
    13  gram kalsiumsulfat   i mesken

    Koketid
    Total koketid vørter: 90 min

    Gjær
    Betegnelsen på gjæren: Wyeast 1028 London Ale Flytende 125
    Kommentar til gjær: Tilsatte også 30 gram Irish Moss, 20 min.

    Gjæringstemperatur og -tid
    Gjæring/primærgjæring:  30 dager ved 18-20 grader
    Lagring:               400 dager ved  6- 8 grader

    Øvrig informasjon
    Filtrert: Nei
    CO2: Naturlig
    Bryggedato: 15.01.2009
    Tappedato:  15.02.2009

    Kommentar: Vørteren splittet i to brygg som ble kokt i separate kar. Den sterkeste delen ble en imperial stout på ca 8,8 prosent, mens den svakere delen ble en porter på ca 5 prosent. Det var vanskelig å beregne hvor mye av malten som hadde gått til imperial stout'en, ettersom vørterstyrken ble avgjort av måling av OG snarere enn beregninger. Burde nok tilsatt mer kritt og gips. Flaskeversjonen er langt mer aromatisk og smaksrik enn fatversjonen, som virker litt tynn.[/tt]
     
    einarmod liker dette.

Del denne siden