[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: varingens Lyse
Hovedklasse: 3. Lys ale
Øltype: 3.H. Kölsch
OG: 1044
FG: 1012
Beregnet bitter: 15 IBU, med formel 'Annen'.
Vørtermengde: 35 l
Sluttvolum: 25 l
Malt & sukker
2000 gram pale malt
3100 gram pilsnermalt
900 gram carapils
Meskeskjema
60 min 67 °C
Humle
40 gram Saaz pellets 3.2 %-alfa 60 min
40 gram Hersbrücker pellets 3.0 %-alfa 20 min
30 gram Hersbrücker pellets 3.0 %-alfa 5 min
Øvrige krydde/tilsetninger
1/4 ts Supermoss HB 10 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 1098 BBritish ale Flytende
Kommentar til gjær: En pakke.
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring: 7 dager på 22 °C
Modning/sekundærgjæring: 14 dager på 22 °C
Lagring: 140 dager på 5 °C
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 16.10.2010
Tappedato: 24.10.2010
Navn på brygget: varingens Lyse
Hovedklasse: 3. Lys ale
Øltype: 3.H. Kölsch
OG: 1044
FG: 1012
Beregnet bitter: 15 IBU, med formel 'Annen'.
Vørtermengde: 35 l
Sluttvolum: 25 l
Malt & sukker
2000 gram pale malt
3100 gram pilsnermalt
900 gram carapils
Meskeskjema
60 min 67 °C
Humle
40 gram Saaz pellets 3.2 %-alfa 60 min
40 gram Hersbrücker pellets 3.0 %-alfa 20 min
30 gram Hersbrücker pellets 3.0 %-alfa 5 min
Øvrige krydde/tilsetninger
1/4 ts Supermoss HB 10 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 1098 BBritish ale Flytende
Kommentar til gjær: En pakke.
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring: 7 dager på 22 °C
Modning/sekundærgjæring: 14 dager på 22 °C
Lagring: 140 dager på 5 °C
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 16.10.2010
Tappedato: 24.10.2010